dijous, 29 de gener de 2015

Ous farcits de peix



Avui és dijous, i des de fa un temps, a Sitges,  els dijous es sinònim de picajous!!!
Picajous, son tapes que es fan cada dijous a un munt de bars del poble a un preu raonable i cada setmana son diferentes,  així no et canses i tornes a tastar la següent tapa.
I veien les tapes que penjava un company del Facebook, he recordat una tapa, que l'Avia Nuri feia tot sovint, i aquí la teniu!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son :
  • 8 ous
  • 1 filet de lluç
  • 200 g. de gambetes 
  • 400 g. d'escopinyes 
  • 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet 
  • 1/2 cullerada sopera d'all i julivert picat 
  • 1/2 l. de beixamel espeseta 
  • Formatge ratllat 
  • Oli
  • Sal
Anem al lio!!!

  1. Primer de tot,  bullirem els ous amb força aigua durant uns 10 minuts. 
  2. Quan ja estiguin cuits,  els refredarem, els pelarem, els tallarem per la meitat i els hi treurem el rovell
  3. Aixafem el rovell amb una forquilla i reservem. 
  4. Rentem les escopinyes i les obrim al vapor,  els hi traiem les closques i reservem el suc. 
  5. Ara, salarem les gambetes i el lluç i ho sofregirem i afegirem la picada d'all i julivert. 
  6. Seguim sofregint i afegim la salsa de tomàquet 
  7. I seguim remenant i afegim les escopinyes i un xic del seu suc, remenem i apartem del foc.
  8. Tot seguit,  hi afegim els rovells i ho remenem molt bé. 
  9. Posem les clares d'ou en una safata que pugui anar al forn i les farcim.
  10. Ara farem la beixamel ben espesa i l'aclarirem amb el suc de les escopinyes. 
  11. Reguem els ous amb la beixamel i posem formatge ratllat per sobre 
  12. Gratinem els ous i...

A gaudir del nostre Picajous particular ( o com diu el nostre company,  a gaudir del meu dissabte particular) !!!

Bon Profit!!!


diumenge, 18 de gener de 2015

Salmó amb pasta de full

Doncs, ja tornem a estar per aquí. 
Allò de "año nuevo, vida nueva" ho hem de complir i seguir al peu de la lletra...
Així que, per començar l'any bé, avui, per sopar, hem fet uns lloms de salmó, que embolicadets amb pasta de full, han fet les delícies dels de casa.

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones son:
  • 4 lloms de salmó 
  • 2 plaques de pasta de full fresca 
  • Sal
  • Allioli 
  • Alls
  • Julivert 
  • Oli d'oliva verge 
  • Ou
Anem al lio!!!
  1. Escalfem el forn a 200 graus.
  2. Tallem les plaques de pasta de full per la meitat. 
  3. Salem el salmó i posem cada llom a sobre de una porció de pasta de full. 
  4. Ho envoliquem i tanquem les vores fent un cordonet. 
  5. Pintem cada paquet amb l'ou batut i ho enfornem durant uns 20 minuts o fins que estiguin daurats. 
  6. Servim cada paquet acompanyat de salsa verda, allioli o el que més us agradi!!! 

Bon Profit!!!