Son les "Escumes de Sitges", i la recepta es tan fàcil, com secreta!!!.
Tant secreta, que quasi no es pot trobar ni a Internet. Tant sols hi han dues entrades amb la recepta... i avui, amb enyorança...l'he agafat i la he adaptat als ingredients que tenia per casa.
Comencem???
Els ingredients per a 28 unitats son:
- 3 clares d'ou
- 100 gr. d'ametlla crocant.
- 40 gr. de farina de rebosteria.
- 150 gr. de sucre.
- Un grapat de panses sense llavors.
- Un grapat de pinyons.
Anem per feina!!!
- Muntarem les clares amb un pessic de sal a punt de neu i a mig muntar afegir el sucre.
- Barrejar la farina amb el crocant, i barrejar amb les clares muntades, amb molta cura.
- A la safata del forn, folrada amb paper sulfuritzat, posar porcions d'aquesta massa d'uns 2'5 cm de diàmetre.
- Decorar cada porció amb una pansa i quatre o cinc pinyons i enfornar a mitja alçada i foc suau fins que estiguin daurades.
I a gaudir, amb alegria, d'aquestes postres tant típiques de Sitges!!!
Bon Profit!!!