Doncs si... ja ha arribat el dia de la Mona, i amb ell, el final de les vacances de Pasqua.... i quina es la millor manera d'acabar aquestes festes???? Doncs, anant a dinar a la muntanya i menjant una bona Mona!!!
I encara que no hem anat a fer la graellada a la muntanya, si que la hem fet a casa i ens ha quedat boníssima, però el que passa es que per art de màgia, ens han desaparegut les plomes que haviem comprat per guarnir-la, així, que aquest any, serà una mona sense plomes... Que hi farem...
I que necessitem per fer la Mona???
- 4 ous
- 6 cullerades soperes de sucre
- 6 cullerades soperes de farina
- 1 dit d'aigua (de la mida d'un vas)
- farina de galeta i mantega ( per enfarinar el motlle)
Per guarnir la mona:
- 1 teula de xocolata fondant per postres
- 1 nou de mantega
- fruita confitada
- melmelada d'albercoc
- 100 g. de sucre
- 100 g. d'ametlla trencada
- Ninotets de xocolata
- Pollets
- Plomes....
Comencem amb la recepta???
Primer de tot farem el pa de pessic:
- Separem les clares dels rovells d'ou.
- Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
- Muntem els rovells amb les 6 cullerades de sucre i el dit d'aigua fins que quasi dobli el seu volum.
- Afegim les 6 cullerades de farina i les remenem amb una cullera de fusta.
- Per últim, afegim les clares muntades i ho remenem amb comte de que no baixin.
- El motlle el suquem amb mantega i l'enfarinem amb farina de galeta.
- Hi posem la massa i la enfornem a 180º durant 35 minuts mes o menys, amb el forn per dalt i per baix i amb la opció ventilador.
- Un cop fet, el desmotllem i el deixem refredar i el partim per la meitat.
El guarniment:
- Per començar, posem en un casso, els 100 g. de sucre i quan s'ha desfet, afegir l'ametlla i remenar ben fort.
- Posar a sobre d'un silpad, estirar-ho tot el possible i deixar refredar.
- Desprès, amb l'ajut de la massa del morter, picar-ho per que es desenganxi.
- Per altra banda, posar a desfer la xocolata amb la mantega al micro en tandes de 30 segons, i anar remenant fins que es desfaci del tot.
- Sucar el pa de pessic amb la melmelada d'albercoc.
- Posar-lo a sobre d'una reixeta i abocar-hi a sobre la xocolata, que quedi tot el pa de pessic ben cobert.
- Als costats, enganxar l'ametlla.
- Decorar per sobre amb fruita confitada, pollets, ninots de xocolata, plomes...
- Posar a la nevera per que la xocolata agafi consistència i...
A gaudir del dia de la Mona!!!!
Bon Profit i Bona Pasqua!!!