dissabte, 19 d’abril de 2014

Bacallà amb tres salses

En diades de Quaresma, sempre cau alguna recepta de bacallà... i aquesta es una fusió de tres d'elles!!! i es una fusió, perque a uns els hi agrada amb una salsa, als altres amb un altre i a mi amb un altre salsa... aquesta es la manera de que ens agradi a tots el dinar!!!

Comencem a preparar-lo???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 800 g.-1 kg. de bacallà al punt de sal
  • Farina
  • oli d'oliva 
Per fer la salsa de pebrot:
  • 1 pot pebrots escalivats
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 raig de llet sense lactosa
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
Per l'allioli:
  • 1 rovell d'ou
  • 2 grans d'all
  • sal
  • oli
Per la salsa de tomàquets:
  • 500g. de tomàquet ratllat
  • oli
  • sal
  • sucre
Per acompanyar:
  • 500 g. de patates
  • Aigua
  • Sal
  • Oli

Com ho farem???
  1. Primer de tot, farem la salsa de pebrot: Sofregim la ceba trinxada i quan ja estigui daurada i afegim l'all trinxadet.
  2. Deixar coure i afegir els pebrots escalivats, salpebrar i deixar coure una mica mes. 
  3. Per ultim, afegir un raig de llet sense lactosa i deixar bullir uns minuts mes. 
  4. Passar tot plegat a un pot i batre fins que quedi ben fi. (si es vol, es pot passar per un passapurés).
  5. Ara farem la salsa de tomàquet: Sofregim el tomàquet amb una mica de sal i un bon grapadet de sucre.
  6. I per ultim, fer un allioli tradicional amb morter.
  7. Posem a bullir les patates amb pell, durant uns 20-25 minuts.
  8. Les refredem, les pelem i les xafem amb un bon raig d'oli.
Quan ja tinguem les tres salses i la patata, enfarinem el bacallà i el fregim amb oli d'oliva.
  1. Muntem el plat amb uns talls de bacallà, amb salsa per sobre, un castellet de puré de patates i...
A gaudir d'un àpat típic d'aquesta època!!!

Bon Profit!!!



4 comentaris:

  1. Ha de ser bo per força, aquest plat, amb aquestes salses al gust de cadascú. Jo no tindria problemes amb cap d'elles, m'agraden totes! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a mi també... pero en tinc algun que es un llepafils... jejejejeje
      Ptns i Salut!!!

      Elimina
  2. Si senyora...això és varietat de gustos!!! Aquí no es pot queixar ningú! Petons!

    ResponElimina