dimecres, 31 de juliol del 2024

Bacallà amb reducció de mel i vinagre de Mòdena

Pero no tot es TM6 en aquest blog, i avui us porto un plat ben saboros i facil de fer!!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 4 talls de llom de bacallà desalat
  • farina de tempura
  • aigua freda (per la tempura)
  • 50 g. de pinyons 
  • 100 g. de panses 
  • 50 ml. de vinagre de Mòdena
  • 3 cullerades soperes de mel
  • 1 ceba grossa tallada a daus
  • 100 g. de mantega
  • 50 g. de sucre
  1. Fer la ceba caramelitzada amb la ceba el sucre i 75 g. de mantega durant uns 30 minuts a foc lent
  2. Preparar la tempura amb l'aigua i la farina segons us indiqui el paquet de la tempura, i sumergir els talls de bacallà.
  3. Fregir-los amb oli abundant a foc mitjà. i reservar sobre un paper absorbent.
  4. En la mateixa paella, posar oli i la resta de la mantega i daurar els fruits secs, afegir el vinagre i la mel i deixar reduir uns minuts tot plegat. 
  5. Per muntar el plat, posar a sota la ceba caramelitzada, a sobre el bacallà i al damunt de tot la salsa de mel
A que es veu apetitos???

BON PROFIT!!!





dimarts, 30 de juliol del 2024

Espaguetis amb salsa d'escalivada


Sempre anem amb presses, i els menjars ràpids són la solució pel dia a dia. Per això és bo tenir un bon fons de nevera i de despensa  A la nostra despensa sempre solc tenir conserves, pasta llegum... a la nevera  pasta fresca, verdures i embotits, i quan tinc temps  aprofito per fer escalivada, caldo i fumet, que després congelo...

Els ingredients per a quatre persones son:
* ½ kg de pasta fresca
* aigua
* sal
* 1 pebrot escalivat
* 1 albergínia escalivada
* 3 tomàquets escalivats
* 1 llauna petita d'anxoves amb oli d'oliva
* 1 llauna d'olives

Anem al lío!!!

1.- En una olla amb aigua i sal, posem a bullir la pasta.
2.- Mentrestant, al got de la batedora, triturem el pebrot, l'albergínia i els tomàquets junt amb la meitat de les anxoves i el seu oli.
3.- En una paella, posem a escalfar aquesta salsa amb les olives i la resta d'anxoves tallades petites. Reservem.
4.- Quan la pasta està cuita, escorrem, saltejem amb la salsa i...

Si sou servits, Bon Profit!!!
                                                                                                                                                                     



dilluns, 29 de juliol del 2024

Sopa freda de meló sense lactosa

 


 Al estiu tota cuca viu, pero amb la calor que fa vivim millor si ens prenem una cremeta freda i refrescant de primer plat... comencem??? 

 Els ingredients per a quatre persones son: 
  •  1 kg de meló net de pell i llavors 
  • 4 talls de pernil salat
  • 2 porcions de formatget tipus quesito sense lactosa
  • 1 pessic de sal
  • 1 pessic de pebre negra molguda
Anem al lio!!!

  1. PERNIL PER GUARNICIÓ: Posa els talls de pernil sobre paper de cuina i tapa-ho amb un altre tros de paper. Posa al microones 1 minut a màxima potencia i comproba que estigui ben torrat, si no es aixi torna a repetir la mateixa operació en tandes de 30 segons fins que estigui torradet pero sense cremar-se. Un cop fred, esmicolar amb les mans de manera que quedin trossos mes grans i mes xics. Reservar.
  2. Tallem el meló a trossos regulars i ho afegim al got de la TM6
  3. Programem 45 segons/velocitat progressiva 5-10
  4. Afegim el formatget sal i pebre i barregem 45 segons/velocitat 5
  5. Guardem en un pot hermetic a la nevera fins el moment de servir
Al moment de servir, posar la crema e un bol i espolvorejar el pernil per sobre i...     


                           


A gaudir de plats fresquets per l'estiu

BON PROFIT!!!

recepta extreta de Cookidoo 

diumenge, 28 de juliol del 2024

GRANITZAT DE LLIMONA


I seguim amb molta calor i el cos ens demana coses més fredes i no ens hem pogut resistir a preparar aquest clàssic de l'estiu...
Voleu saber com es fa???
Comencem!!!

Els ingredients per a 1 litre de granitzat son :
● 200 gr. sucre
● 7 tires de pell de llimona (només la part groga)
● 4 llimones pelades sense la part blanca
● 500 ml d'aigua
● 500 gr. de glaçons de gel

Anem al lio!!!
1. Posar el sucre junt amb la pell de llimona al got de la TM6 i programem  30 segons /velocitat 10
2. Afegir les llimones i l'aigua i programem  30 segons/velocitat 5-10 progressiu
3. Posar els glaçons i triturar  30 segons/ velocitat 5 (Si veieu que queda el gel massa gros, torneu a repetir aquest pas)
4. Servir als gots ràpidament i ...

A gaudir del caloret 

SI SOU SERVITS, BON PROFIT!!!

recepta extreta de Cookidoo

Les coses canvien a Els Fogons de l'Avia Nuri

Si... Ja ho sé... Fa molt de temps que no passava per aquí...

I en tot aquest temps sense publicar cap post han passat moltes coses a casa nostra...

Per una banda, el xic de casa està estudiant un doble grau de cuina i serveis, per l'altra, la meva nova feina és la de mestressa de casa... i també... la thermomix ha arribat a Els Fogons de l'Avia Nuri i amb ella... LA REVOLUCIÓ!!!



No m'hagués imaginat mai el que suposaria tenir una Thermomix a casa i la veritat és que menys enfornar i fregir, fa pràcticament de tot i amb el Cookidoo tens la possibilitat de fer infinites receptes... des d'una crema o gaspatxo fresquet per l'estiu fins a plats tan tradicionals com pot ser un Fricandó o una vedella estofada (aquestes dues últimes encara les he de provar...)

Així que a partir d'ara ja em veureu més per aquí, amb tot de receptes noves i no tan noves però adaptades a les noves tecnologies.


SALUT!!!