La sobrassada es un d'aquells embotits especials... O t'agrada amb bogeria o no t'agrada gens ni mica i de vegades cal disfraçar-la un poc per que agradi a tothom...
Ahir al vespre, va venir el meu germà gran amb la seva dona, en Josep i la Roser i vaig preparar una mica de berenar-sopar.
Entre d'altres coses, vaig fer una pizza una mica atrevida... Una barreja de dolç i salat que va agradar tan a grans com a petits!!!
Comencem???
Els ingredients per a una bona pizza son :
* 1 base de pizza rectangular refrigerada
* 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet.
* 1 poma tallada a galls
* 5 talls de sobrassada
* 5 talls formatge de rulo de cabra
* oli d'oliva
* sal
*orenga
* formatge ratllat
Anem per feina!!!
1.- Escalfem el forn a 220° i en una safata de reixa, estirem la massa sobre de paper mantega.
2.- Posem una sostrada de salsa de tomàquet i amanim amb orenga.
3.- A sobre, i posem la poma tallada prima, que cobreixi tota la massa.
4.- Agafem la sobrassada i la posem a sobre de la poma.
5.- Posem el formatge de cabra a sobre la sobrassada i si volem hi posem una mica de formatge ratllat.
6.- Amanim amb sal i oli al gust i posem al forn fins que estigui ben daurada.
I... Qui s'atreveix amb aquesta pizza???
Bon Profit!!!
Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Junt a ella, varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb molta paciencia i hores de cuina i d'alguna manera hem de preservar el seu llegat a la cuina. A part, també he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aqui i allà... Aquesta es la meva llibreta de cuina... Petons i Salut per tots!!!!
dimarts, 26 de setembre del 2017
Pizza de sobrassada poma i formatge de cabra
diumenge, 17 de setembre del 2017
Wok de pollastre i verdures
Sembla que ens arriba el hivern, encara que estem a l'estiu, i ja comencem a deixar de banda les amanides i plats freds per començar a fer brous i cosetes calentes...
L'àpat d'avui es amb verdures de temporada i acompanyat de pit de pollastre, queda molt sucós i saborós...
Comencem???
Els ingredients per a 2 persones son:
* 2 pits de pollastre
* 1 carabassó
* 1 pebrot vermell
* 2 cebes
*olives negres sense os
*sal
*pebre negre molgut
* oli d'oliva
Som-hi doncs!!!
1.- Tallem totes les verdures a daus. Salem.
2.-En un wok, amb un rajolí d'oli, sofregim les verdures per tandes i reservem.
3.- Salpebrem el pollastre i el tallem a trossos. El sofregim al wok.
4.- Afegim les verdures i les olives i saltegem tot plegat.
I... A gaudir d'un plat calentet!!!
Bon Profit!!!
dimarts, 12 de setembre del 2017
Fideus amb gambetes i surimi
Avuí es festa, i ben grossa!!! És la nostra Diada, i com a tal, hem de celebrar-la.
El problema ve, però, quan tornes de vacances i no hi ha res a la nevera... Es llavors quan la imaginació entra en acció, tires de coses que tens al congelador , i surt un plat ben bo...
Comencem???
Els ingredients per a quatre persones son :
*400 g de fideu perla
* 400 g de gambetes pelades
* 300 g de varetes de surimi
*3 tomàquets pelats i tallats a trossos
*4 alls trinxats
* 2 l de fumet de peix
*oli d'oliva
* sal
* pebre negre molgut
*unes gotes de tabasc
Anem per feina!!!
1.- En una cassola, posem oli i fregim les gambes i els alls.
2.- Tot seguit, afegim el tomàquet i ho deixem sofregir. Salpebrem i posem unes gotes de tabasc.
3.-Mentrestant, escalfem el fumet de peix i tallem les varetes de surimi.
4.- Quan el sofregit està quasi fet, afegim el fumet i quan arrenqui el bull, hi tirem els fideus.
5.- Deixem coure uns 10 minuts i afegim el surimi.
6.- Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem reposar uns minuts...
I... Que acabeu de passar una bona Diada!!!
Bon Profit!!!