Nosaltres som encara de l'antiga escola i ens agrada el caldo fet a poc a poc... casi estem tot el mati per fer-ho, però el esforç val la pena
Els ingredients son:
- Aigua
- Os de pernil
- Os del genoll de vedella
- Un tros del conill de vedella
- Un tros de costella de vedella
- Dues carcasses de pollastre
- Sis ales de pollastre
- un tros de sagí
- un porro
- unes fulles d'api
- tres pastanagues
- un nap
- una xirivia
- un tros de col
- cinc patates
- un pot de cigrons
- Sal
- 150 gr. de pasta de sopa (fideus, galets, pistons, maravilla... el que vulguis)
- 350 gr. de saltxitxa
- 2 ous
- 2 alls i julivert trinxats
- pa ratllat
- farina
- Per començar posarem una olla ben grossa al foc plena d'aigua i una cullerada de postres de sal.
- Comencem a netejar les verdures i la carn( nosaltres a casa sempre rentem la carn, amb aigua)
- Quan arranqui el bull afegirem les carns, el sagí i el pollastre i ho deixarem bullir durant una hora u hora i mitja.
- Mentre tant prepararem la pilota: traurem la carn de la saltxitxa del budell i afegirem els ous els alls i julivert i amassarem amb les mans i ho anirem lligant amb pa ratllat fins a formar unes quantes pilotes, per acabar de arrodonir-les i que no s'enganxin passar-les per farina blanca. Reservar-les.
- A continuació i afegirem les verdures i les pilotes i ho deixarem coure un altre hora u hora i mitja, tot depèn, el caldo ha de quedar blanquet.
- Colar una mica de caldo i afegir-hi els cigrons per que s'escalfin.
- Tot seguit, colarem el caldo en una cassola petita i el posarem a bullir. Quan arranque el bull i tirarem pasta de sopa i ho deixarem bullir uns 15 minuts.
De primer plat menjarem la sopa i de segon, menjarem la pilota amb la patata i els cigrons i de ben segur que entrarem en calor!!!
De ben segur que us sobrarà caldo però es pot congelar per altres dies de fred. i amb la carn i el pollastre es poden fer unes bones croquetes casolanes.
Demà us explicaré com les podeu fer.
Bon profit!!!
Me gusta mucho este blog...enhorabuena, leerlo es retroceder unos años y visualizarme entre los fogones y las faldas de mi madre y abuela.Gracias.
ResponEliminaGracias a ti por visitarnos, siempre son de agradecer estos comentarios!!!
EliminaBom dia. Sou portuguesa e vou percebendo o vosso blog. Que lingua tão bonita é esta? Parece antiga.
EliminaBon dia, Aspásia!!!!
EliminaLa lengua que utilizo para escribir el blog es el catalán i si que es antigua, pero se habla habitualmente en Cataluña.
Me gusta que te guste
Besos
Lourdes
PD: ahhhh!!! ahora te he respondido en Castellano, lengua oficial de España :D :D :D