Cada cop que veig espinacs penso en el Popeye, aquell dibuix animat que es feia fort tot menjant una llauna d'aquesta verdura.
Doncs bé, aquestos espinacs no son de pot, són recent collits a l'alta muntanya, d'un poblet anomenat Taús, a l'Alt Urgell i en surten de bons... Mmmmm!!!!
Comencem :
Els ingredients per a quatre persones son :
* 1 kg d'espinacs frescos, ben nets de terra i tijes.
* 6 alls tallats a làmines
* 1 grapat de panses sense llavors
* 1 grapadet de pinyons
* 150 g tiretes de bacon
* oli d'oliva verge extra
* sal.
Anem al lío!!!
1.- En una paella amplia, posem els espinacs i els courem en sec mentres els anem remenant. Quan estan cuits, els escorrem. Reservem.
2.- A la mateixa paella, posem un bon raig d'oli i sofregim els alls, el bacon i els pinyons.
3.- Quan ja està sofregit, afegim les panses, remenem i tot seguit hi aboquem els espinacs.
4.- Salem al gust, ho sofregim tot plegat uns minuts i...
A gaudir dels espinacs de Taús!!!
Bon Profit!!!

Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Juntes varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb moltes hores de dedicació i paciència i aquesta es la manera que tinc de preservar el seu llegat a la cuina. També he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aquí i d'allà i també amb Thermomix. Aquesta es la meva llibreta de cuina... Si sou servits BON PROFIT!!!!
dimecres, 26 d’abril del 2017
Espinacs a la catalana
Ubicació:
Seo de Urgel, España
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada