Tant si fa fred o fa calor, cada setmana, procuro fer, un parell de cops, peix per sopar.
I encara que, m'encanta el salmó (per si no ho sabieu :D) el vario per no aburrir al personal de casa... uns dies faig lluç, uns altres bacallà , de vegades maires o tonyina i algun cop llenguado o rap...
I avuí li ha tocat el torn a les sardines, peix ric en Omega 3, tant beneficiós pel nostre cos.
Comencem???
Els ingredients per a quatre persones son :
* 1 kg. de sardines
* sal
* Farina blanca
* Oli
* Alls
* Julivert
Anem per feina!!!
1.- Traiem el cap i la tripa a les sardines, les rentem i les salem. Deixem reposar una estona.
2.- Mentrestant, a la batedora, posar uns quants alls, julivert al gust i oli i triturar per fer un oli d'all i julivert. Reservar.
3.- Ara, posem al foc una paella amb oli d'oliva i mentre s'escalfa, enfarinem les sardines.
4.- Les anem fregint per tandes, pels dos costats i les posem a sobre d'un paper absorbent.
5.- Emplatem, posant les sardines al plat amb un bon raig d'oli d'all i julivert i...
A gaudir de l'omega 3!!!
Bon Profit!!!
Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Junt a ella, varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb molta paciencia i hores de cuina i d'alguna manera hem de preservar el seu llegat a la cuina. A part, també he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aqui i allà... Aquesta es la meva llibreta de cuina... Petons i Salut per tots!!!!
dijous, 28 de gener del 2016
Sardines amb all i julivert
diumenge, 24 de gener del 2016
Tonyina amb ceba caramel.litzada
- 8 talls de llom de tonyina
- 1 kg. de ceba tallada a juliana
- 200 g. de sucre
- oli
- sal
- pebre
- unes gotes de vinagre de vi negre
- Posem a la paella un bon raig d'oli i la ceba i un polsim de sal, i fregim la ceba a foc suau.
- Quan ja la veiem transparent, afegim unes gotetes de vinagre, remenem i tot seguit hi afegim el sucre.
- Remenem i deixem coure uns 20 minuts, fins que veiem que comencen a sortir fils del caramel. Escorrem l'oli que queda i reservem.
- Salpebrem la tonyina i en una planxa ben calenta, fem la tonyina pels dos costats.
- Emplatem amb una bona cullerada de ceba al costat i...
dimecres, 20 de gener del 2016
Fricandó de gambes
I avuí per celebrar Sant Sebastià, farem un bon plat de fricandó... Però aquest cop, en comptes de fer-lo de vedella amb bolets i patatetes, el farem de gambes amb cloïsses i calamars i n'està de bó!!!! Mmmmm...
Anem al lío
Els ingredients per a quatre persones son :
* 32 gambes grosses.
* 300 g. de cloïsses
* 300 g. de calamars
* 1 ceba tallada a juliana
* 1 porro tallat petit
* 2 pastanagues ratllades
* 4 tomàquets tallats a trossos
* 1 bitxo
* sal
* pebre
* oli d'oliva verge extra
Som-hi doncs!!!
1.- Posem a depurar les cloïsses en aigua salada uns 30 minuts, les rentem i les obrim al vapor. Reservem.
2.- Rentem el calamar, el tallem a rodanxes, el salpebrem i el fregim. Reservem.
3.- Ara, rentem les gambes, les salpebrem i les fregim, lleugerament. Reservem.
4.- Fem un sofregit amb la ceba, el porro, la pastanaga, el bitxo i els tomàquets, amb un polsim de sucre i sal.
5.- Quan ja estigui casi fet, traiem el bitxo, afegim un bon raig de l'aigua de les cloïsses i deixem reduir una mica.
6.- Passem la salsa per la batedora i el colador xinès i la tornem a posar a la cassola.
7.- Afegim a la salsa, les gambes, el calamar i les cloïsses. Deixem fer una mica de xup-xup i...
A gaudir de la festa de Sant Sebastià!!!
Bon Profit!!!
dimarts, 19 de gener del 2016
Escopinyes al vapor
Demà es Sant Sebastià, i aquí a La Seu d'Urgell, es festa.
I per celebrar-ho, hem fet un sopar de pica-pica... Unes braves, hummus, cargols amb salsa picantona... I unes escopinyes molt fàcils i ràpides de fer.
Us animeu a fer-les???
Som-hi doncs!!!
Els ingredients per un bon plat son:
* 1 kg. d'escopinyes
* Aigua
* Sal
* Pebre de colors
* Oli d'oliva verge extra.
Anem al lío!!!
1.- Rentem les escopinyes i les deixem en remull amb aigua salada durant uns 30 minuts per que treguin la sorra.
2.- Escorreguem les escopinyes i les posem en una cassola amb un rajolí d'aigua. Les tapem i les obrim al vapor.
3.- Les posem en un plat, les amanim amb oli d'oliva verge extra i pebre de colors acabat de moldre i...
A gaudir de les festes!!!
Bon Profit!!!
diumenge, 10 de gener del 2016
Salmó al cava
Doncs si, trobo que es un peix força fàcil de fer, molt gustós i amb moltes possibilitats de elaboració.
I l'altre dia vaig veure a l'Instagram del Tasta'm.cat una foto d'un salmó al cava i vaig pensar... i perquè no???
Així que, aquí teniu la meva versió.
Comencem???
Els ingredients per a quatre persones son:
- 4 lloms de salmó
- 1 pot de nata de cuina ( nosaltres la fem servir sense lactosa)
- 2 cebes de Figueres ratllades
- 2 gots de cava
- oli d'oliva verge
- sal
- pebre
- anet
- Salpebrar el salmó.
- En una paella, posem a sofregir la ceba amb un polsim de sal i pebre i quan estigui transparent, afegim el cava.
- Deixem reduir el cava uns minuts i llavors afegim la nata.
- Quan arranqui el bull, posar a sobre el salmó, tapar la paella i deixar coure al vapor uns 4 minuts.
- Retirem el salmó i triturem la salsa amb la batedora.
- Emplatem, posant al fons del plat la salsa, a sobre el salmó, empolsinem amb anet i...