diumenge, 3 de febrer del 2013

Ajoarriero

Antigament, el bacallà era un menjar de gent pobre, ja que anava molt barat i es menjava sobretot a les parts interiors, on el fet de que arribés el peix fresc era quasi impensable...
L'avia Nuri, sempre explica, que la seva avia, feia tot sovint aquest plat d'avui... fet amb productes de l'hort i un bacallà que arribava de les mans de comerciants ambulants, que anaven de poble en poble, tot seguint una ruta ja coneguda...
I avui l'avia l'ha volgut fer... però amb una mica mes de festivitat!!!
Comencem???
Els ingredients que necessitarem per a 4 racions son:

  • 1 kg. de bacallà esqueixat i dessalat
  • 8 gambes
  • 250 g. de rossellones
  • 1 pebrot vermell tallat a daus
  • 1 pebrot verd tallat a daus
  • 1 ceba grossa tallada a daus
  • 5 tomàquets de pera pelats i tallats a daus
  • 3 alls
  • sal
  • pebre
  • oli
Anem al lio...
  1. Per començar, escorrerem el bacallà i el sofregirem amb oli, veurem que treu aigua i ho reservarem tot plegat.
  2. Desprès, començarem a sofregir les verdures, en aquest ordre: ceba i alls, pebrot vermell, pebrot verd i tomàquets. Ho salpebrem.
  3. Afegir el bacallà amb el suc que ha deixat anar i deixar fer xup-xup.
  4. Mentrestant, obrir les rossellones al vapor i fregir les gambes.
  5. Abocar-ho tot al guisat de bacallà, deixar fer una mica mes de xup-xup i...
A gaudir de la cuina de les nostres avies!!!

Bon Profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada