Com cada setmana, el divendres, va arribar el famós dilema... Que farem el diumenge per dinar??? Però, com sempre, ningú es posava d'acord, així que vaig decidir jo...
I el meu cap va començar a barrinar... Si la mar no puja a la muntanya, la muntanya anirà al mar... I aquest és el plat d'avui!!! Un mar i muntanya, tan típic de la nostra terra, que treu els sentits!!!
Comencem!!!
Els ingredients per a quatre persones son :
* 8 pernilets de pollastre
* 8 gambes vermelles
* 4 tomàquets ratllats
* 2 cebes de Figueres ratllades
* 500 ml de brou de pollastre o peix ( al gust de cadascú)
* 1 got de vi blanc
* Oli d'oliva verge extra
* sal
* pebre
Per la picada :
* 4 alls
* 2 llesquetes de pa
*100 g d'ametlles salades
*julivert
* 2 quadradets de xocolata negra
Al lío!!!
1.- Salpebrem el pollastre i les gambes i en una cassola amb oli, fregim les gambes i les reservem.
2. - Tot seguit, daurem el pollastre i el retirem i en el mateix oli, fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet
3.- Quan el sofregit ja estigui fet, afegim el pollastre i ho reguem amb el vi blanc i ho deixarem reduir uns minuts.
4.- Mentrestant, anirem preparant la picada. Fregirem el pa i els alls i posarem tots els ingredients de la picada al pot de la batedora. Ho batrem tot plegat i reservem.
5.- Ara és el moment d'afegir el brou i la picada, abaixem el foc, remenem per incorporar bé la picada i deixem fer xup-xup durant una hora, tapat.
6.- Quan faltin uns 5 minutes per acabar la cocció, afegim les gambes, deixem coure una estoneta més i...
A gaudir del nostre mar i muntanya particular!!!
Bon Profit!!!
Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Junt a ella, varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb molta paciencia i hores de cuina i d'alguna manera hem de preservar el seu llegat a la cuina. A part, també he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aqui i allà... Aquesta es la meva llibreta de cuina... Petons i Salut per tots!!!!
diumenge, 12 de juny del 2016
Pollastre amb gambes vermelles
Etiquetes de comentaris:
aviram,
carn,
gambes,
mar i muntanya,
marisc,
peix,
picada,
plat unic,
pollastre,
segon plat
Ubicació:
La Seu d'Urgell, Espanya
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Un mar i muntanya dels millors que existeixen! Mmmmm....quin fart de sucar pa em faria!
ResponEliminaPetonets,Lourdes!
Olga