dilluns, 18 de juny del 2012

Sipia ofegada amb patates

La Marina es molt bona menjadora i com sempre ella espera els diumenges per fer un àpat mes especial, amb vermutet si s'escau.
I encara que ja fa calor per fer aquest plat,  l'Avia Nuri li ha fet, perquè nomes de veure-la menjar... ja dona gust de cuinar tot tipus de plat!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 3 sípies grosses brutes
  • aigua
  • bitxo
  • sal
  • una fulla de llorer
  • una ceba ratllada
  • 3 tomàquets ratllats
  • sis patates esqueixades
  • pebre vermell dolç
  • allioli ben carregadet d'all
Som-hi doncs:
  1. Pelar, netejar i tallar la sípia a daus. 
  2. Posar en una cassola amb aigua, tot just que cobreixi la sípia, junt amb el llorer i el bitxo i deixar coure fins que estigui tendra, uns 30 minuts. Retirar el bitxo i si ha quedat suc, escórrer i reservar-lo.
  3. Fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet, junt amb la sípia. quan ja estigui cuit el sofregit, afegir les patates.
  4. Cobrir amb l'aigua i el suc de la sípia i deixar coure uns 20- 25 minuts, fins que les patates estiguin toves.
  5. Es pot servir acompanyat d'un allioli picant i...
A gaudir d'un àpat per a gurmets!!!

Bon Profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada