Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Junt a ella, varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb molta paciencia i hores de cuina i d'alguna manera hem de preservar el seu llegat a la cuina. A part, també he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aqui i allà... Aquesta es la meva llibreta de cuina... Petons i Salut per tots!!!!
dimarts, 18 d’agost del 2020
Congelem mongeta tendra
Es temps de mongeta tendra i com sol passar cada any, les verdures venen totes de cop i no donem a l'abast per consumir-les. Així que, aquest any, ens hem decidit a congelar-les i ens les podrem menjar més endavant... Tenim tot un any de temps per menjar-nos les.
Us explico com les he preparat???
Els estris que necessitem són :
* Bosses de plàstic de congelació
* 1 pelador
* 1 gabinet
* 1 cassola
* 1 escorredora
* 1 recipient ample
* gel
I sobre tot necessitem l'ingredient principal...
* Molta mongeta tendra.
Som-hi doncs!!!
1.- Rentem les mongetes amb força aigua.
2.- Amb l'ajut del pelador, treiem els fils dels costats de la mongeta i amb el gabinet els hi treiem les puntes i les tallem a trossos.
3.- Posem una cassola amb aigua a bullir i quan arranqui el bull, afegim les mongetes i les escaldem durant 3 ó 4 minuts
4.- Mentres, al costat preparem el recipient amb aigua freda i gel i quan ja ha passat el temps, escorreguem les mongetes i les posem dins de l'aigua freda per parar la cocció.
5.- Tot seguit les passem a l'escorredora, les aixuguem una mica i les enbossem procurant que no quedi aire dins de la bossa.
I ja es pot congelar la mongeta
Quan la volgueu fer servir, només l'heu de posar a la cassola amb aigua sense descongelar i coure-les igual que si fos fresca.
I així podreu gaudir de verdura de temporada com si fos acabada de collir!!!
Bon Profit!!!