Comencem a preparar-lo???
Els ingredients per a quatre persones son:
Els ingredients per a quatre persones son:
- 800 g.-1 kg. de bacallà al punt de sal
- Farina
- oli d'oliva
- 1 pot pebrots escalivats
- 1 ceba
- 1 all
- 1 raig de llet sense lactosa
- oli d'oliva
- sal
- pebre
Per l'allioli:
- 1 rovell d'ou
- 2 grans d'all
- sal
- oli
Per la salsa de tomàquets:
- 500g. de tomàquet ratllat
- oli
- sal
- sucre
Per acompanyar:
- 500 g. de patates
- Aigua
- Sal
- Oli
Com ho farem???
- Primer de tot, farem la salsa de pebrot: Sofregim la ceba trinxada i quan ja estigui daurada i afegim l'all trinxadet.
- Deixar coure i afegir els pebrots escalivats, salpebrar i deixar coure una mica mes.
- Per ultim, afegir un raig de llet sense lactosa i deixar bullir uns minuts mes.
- Passar tot plegat a un pot i batre fins que quedi ben fi. (si es vol, es pot passar per un passapurés).
- Ara farem la salsa de tomàquet: Sofregim el tomàquet amb una mica de sal i un bon grapadet de sucre.
- I per ultim, fer un allioli tradicional amb morter.
- Posem a bullir les patates amb pell, durant uns 20-25 minuts.
- Les refredem, les pelem i les xafem amb un bon raig d'oli.
- Muntem el plat amb uns talls de bacallà, amb salsa per sobre, un castellet de puré de patates i...
A gaudir d'un àpat típic d'aquesta època!!!
Bon Profit!!!
Ha de ser bo per força, aquest plat, amb aquestes salses al gust de cadascú. Jo no tindria problemes amb cap d'elles, m'agraden totes! Petons.
ResponEliminaI a mi també... pero en tinc algun que es un llepafils... jejejejeje
EliminaPtns i Salut!!!
Si senyora...això és varietat de gustos!!! Aquí no es pot queixar ningú! Petons!
ResponEliminaEs el que pretenc... en tinc un que es queixa per tot...
EliminaSalut!!!