dimarts, 17 de gener de 2017

Escudella de Sant Antoni

Diu la dita...
"De Sant Antoni a Sant Sebastià
fa el fred més fort de l'any".
I amb aquestos freds, busquem menjars calòrics, de cullera, que ens facin entrar en calor...
I avuí, com que es la festivitat de Sant Antoni del Porquet i, aquí, a La Seu, és típic fer la calderada d'escudella al Passeig, doncs  farem una escudella ràpida a casa també !!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son :
* 2 l de brou de carn i pollastre
* 1 patata grossa tallada a daus petits
* 2 carrotes tallades a trossos petits
* 400 g de cigrons cuits
* 150 g d'arròs
* 100 g de fideus del n° 2
* 1 botifarra negra
* 1 botifarra blanca
*  ó 40 mandonguilletes ( jo no tenia botifarres i he posat les mandonguilles)

Anem per feina :
1.- Posem el brou a bullir junt amb la patata, la carrota i les botifarres ó mandonguilletes .
2.- Quan arrenqui el bull, afegim l'arròs i el deixem coure uns 10 minuts
3.- Afegim els cigrons, i quan torni a arrencar el bull, i afegim els fideus.
4.- Deixem coure uns 10-15 minuts més i...

A gaudir d'una escudella ràpida pel dia de Sant Antoni!!!

Bon Profit!!!


dissabte, 14 de gener de 2017

Pollastre al curry

Curry, arròs... Arròs, curry...
Que fem a casa quan s'ens posen uns ingredients al cap???
Doncs, consultar a Sant Google i fer una fusió del que veiem, al gust dels de casa!!!!!
Í aixi a sortit aquest pollastre amb arròs i Curry, que, tot i que la recepta original es fa amb llet de coco, nosaltres preferim la nata sense lactosa... I poder, el proper dia li posarem més curry.

Els ingredients per a quatre persones son :
* 3 pits de pollastre tallats a trossos
* 1 ceba tallada a juliana
* 1 pot petit de pinya amb el seu suc tallada a trossos
* 200 ml de nata sense lactosa
* 1 ½ cullerada de postre de curry
* oli d'oliva verge extra
* sal i pebre
* Arròs bullit per acompanyar

Anem per feina!!!

1.- En una paella, fregir el pollastre salpebrat i reservem.
2.- En el mateix oli, sofregir la ceba fins que estigui ben tova.
3.- Afegir la nata i el curry i remenar fins que arrenqui el bull.
4.- Posar-hi el pollastre i la pinya i deixar coure tot plegat, uns 10 minutets
5.- En un plat, posar l'arròs junt amb el pollastre i la salsa i...

A gaudir del pollastre amb curry!!!!

Bon Profit!!!