dilluns, 21 de novembre de 2016

Big Hamburguesa casolana

Jo no se que li veuen la canalla a menjar en aquestes cadenes de fast food, però cada vegada que passem pel davant, em demanen de entrar-hi i jo no m'acabo de decidir...
Així que l'altre dia, vaig decidir de fer el nostre fast food casolà.
Vaig anar a la carnisseria del barri i vaig comprar unes bones hamburgueses que fan ells...
Vaig anar a la fleca de sota casa a buscar uns panets i vàrem fer unes hamburgueses boníssimes!!!
Us explico com???

Els ingredients per a quatre persones son:
* 4 hamburgueses de vedella i ceba
* 4 panets rodons per hamburguesa
* enciam tallat a juliana
* tomàquet sec aromatitzat amb oli i alfàbrega.
* ceba caramelitzada
* 4 llesques de formatge semicurat
* salsa barbacoa

Som-hi doncs!!!

1.- En una paella a foc mig, comencem a fer les hamburgueses.
2.- Mentrestant, obrim els panets i posem una mica de salsa i l'enciam.
3.-A capes, anem afegint, un tomàquet sec tallat a trossos i una bona cullerada de ceba caramelitzada.
4.- A sobre de la ceba, posem l'hamburguesa i el formatge.
5.- Per últim, posem un altre raig de salsa barbacoa, tanquem el panet i...

A gaudir d'un fast food fet a casa!!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

dimarts, 15 de novembre de 2016

Maires amb pa amb tomàquet

Les maires, o mare lluç, es un peix blanc.
La seva carn es blanca, i s'obre en capes.
S'alimenta de petits crustacis o gambetes i per això és tan gustós.

Es pot fer de moltes maneres, però a casa sempre s'ha cuinat enfarinat i ben fregit.

Els ingredients per a quatre persones son :
* 12 maires
* sal
* farina
* oli d'oliva verge extra
* pa amb tomàquet, per acompanyar

Anem per feina!!!

1.- Netegem les maires i els hi treguem el cap i la tripa.
2.- Salem les maires i les enfarinem.
3.- Posem l'oli en una paella i l'escalfem força.
4.- Fregim les maires pels dos cantons i les posem sobre paper absorbent.
5.- Emplatem, acompanyat d'un bon pa amb tomàquet i...

A gaudir del peix que es menja les gambetes!!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

diumenge, 13 de novembre de 2016

Pollastre guisat amb cervesa i sopa de ceba

O com fer un guisat per un single amb llaunes i sobres de sopes.

Doncs si!!! Quan vaig començar a rondar per aquest món 2.0, vaig conèixer un munt de gent, i  com sempre, n'hi ha que hi tens més feeling i d'altres no...
Aquest es el cas d'en Xavi i la Nines, dos singles adorables amb els que tot el dia batallo per que cuinin una mica... Juajuajua!!!
Doncs avui, els vull ensenyar que, amb llaunes i sobres de sopes, també es pot guisar!!!!

Comencem a guisar!!!

Els ingredients per a quatre persones son :
* 8 pernilets de pollastre
* 1 sobre de sopa de ceba
* 1 llauna de cervesa
* oli d'oliva verge extra
* sal i pebre

Anem per feina!!!
1.- Salpebrem el pollastre.
2.- En una cassola amb un bon raig d'oli sofregim el pollastre per tots els costats fins que estigui ben daurat.
3.- Afegim el contingut de la sopa de sobre, remenem una mica i tot seguit la cervesa. Remenem i tapem la cassola.
4.- Deixem coure a foc suau durant uns 20 ó 30 minuts i...

Ja podem emplenar els plats i gaudir d'una cuina ràpida i senzilla per a singles!!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

dimecres, 2 de novembre de 2016

Bacallà amb xampinyons

A casa, el bacallà, ens agrada molt,  però sempre acabem fent-lo igual...
I  l'altre dia vaig pensar en convinar-lo amb xampinyons, i la barreja ens ha agradat molt.

Comencem amb la barreja???

Els ingredients per a quatre persones son:
* 8 talls de llom de bacallà al punt de sal
* 1 safata de xampinyons a làmines
* 1 ceba tallada a daus
* 2 tomàquets madurs tallats a daus
* Alls i julivert
* oli d'oliva verge extra
*sal i pebre

Som-hi!!!

1.- En una cassola amb oli, fem un sofregit de ceba, tomàquet, sal i pebre.
2.- Quan ja està casi fet, afegim els xampinyons i ho rectifiquem de sal. Deixem coure.
3.- Fem una picada d'alls i julivert.
4.- Posem el bacallà a sobre del sofregit i afegim la picada. Tapem i posem el foc baix.
5.- Deixem coure uns 10 minuts i...

Ja tenim aquí un bacallà diferent!!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri