dilluns, 24 d’octubre de 2016

Salsitxes amb vi blanc

Quan organitzem els menús diaris, sempre hi ha un dia mandrós, un dia espès que no saps que fer, però que tampoc vols fer les típiques salsitxes fregides... I llavors es quan aquestes receptes et treuen de l'apuro...

Els ingredients per a quatre persones son :

* 12 salsitxes
* 1 ceba tallada a daus
* 3 alls tallats a làmines
* 1 got de vi blanc
* Oli d'oliva verge extra

Som-hi!!!

1.- En una paella amb oli, fregim les salsitxes fins que estiguin ben daurades. Les traiem i les reservem.
2.- En el mateix oli, sofregim els alls i la ceba, fins que quedi ben cuita.
3.- Afegim les salsitxes i el vi blanc.
4.- Ho deixem reduir tot plegat durant uns minuts i...

A gaudir de la cuina mandrosa !!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

dimecres, 12 d’octubre de 2016

Lloms de lluç en papillota

En diades de festa volem dinars especials, però a l'hora, volem descansar i no complicar-nos la vida a la cuina... Per això, aquest plat es ideal per aquestes dates...

Els ingredients per a quatre persones son:
* 4 talls de llom de lluç
* 1 pastanaga
* 1 tomàquet madur
* 1 porro
* ½ pebrot vermell
* oli d'oliva verge extra
*sal i pebre

Som-hi doncs!!!

1.- Tallem 4 trossos de paper d'alumini.
2.- Tallem totes les verdures ben primes, amb una mandolina i les repartim a cada tros de paper d'alumini.
3.- A sobre de les verdures hi posem un tall de lluç salpebrat i reguem amb un bon raig d'oli d'oliva.
4.- Tanquem el paquet ben segellat, ho enfornem a 220° durant uns 15-20 minuts i...

A gaudir d'una cuina de festa i sana a l'hora!!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

diumenge, 9 d’octubre de 2016

Lluç a la vasca fàcil

A casa, cada vegada que penso en  cuinar peix, penso en la feina que dona, però amb aquesta dieta, prou veig que es ben fàcil i variat...
I el lluç d'avui n'és el cas!!!

Els ingredients per a quatre persones son:
* 8 rodanxes de lluç
* farina
* oli d'oliva
* sal
* pebre
* 3 alls
* un grapadet de julivert
* 1 got petit aigua

Com ho farem???

1.- Salpebrem el lluç i l'enfarinem
2.- En una cassola ampla amb un raig d'oli posem el lluç.
3.- Fem una picada amb els alls, el julivert, un bon raig d'oli d'oliva i l'aigua i ho tirem per sobre del lluç.
4.- Encenem el foc i ho deixem coure a foc mitjà i tapat durant uns 10 minuts (a partir de que arrenqui el bull)
5.- Anem sacsejant la cassola de tant en tant i...

A menjar un bon lluç ben senzill!!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

diumenge, 2 d’octubre de 2016

Crema catalana lleugera amb pinya

Qui ha dit que la crema catalana ens engreixa???
Doncs, segons la meva dietista, es pot alleugerir amb suc de pinya.
Ho provem???

Els ingredients per a quatre cassoletes son:

* 3 ous
* 300 ml de llet sense lactosa
* 25 g de maizena
* 50 g de sucre + una mica més per cremar per sobre
* 1 pot de 4 talls de pinya amb el seu suc

Anem per feina!!!

1.- En un pot apte per a microones, barrejar els ous, la llet,  la maizena, el sucre i el suc de la pinya. Ho batem bé i ho posem al microones durant 2 minuts.
2.- Passats els 2 minuts, ho treguem i ho tornem a batre. Ho posem 2 minuts al microones.
3.- Ho batem altre cop i ho tornem a posar 2 minuts més i ho batrem per última vegada.

4.- Posem un tros de pinya a cada cassoleta i ho rellenen amb crema.
5.- Ho deixem refredar a la nevera un parell d'hores.
6.- Al moment de servir, posem un bon polsim de sucre, amb un soplet, ho cremem i...

A gaudir d'unes bones postres alleugerides !!!

Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri