dijous, 29 de setembre de 2016

Espaguetis al pesto

El plat que hem fet avuí, es d'allò més fàcil de fer i quasi no hem embrutat estris...
Tan sols es una salseta freda, que ben batuda dona un toc exquisit i molt mediterrani als plats de pasta...
Anem per feina !!!

Els ingredients per a quatre persones son :
* 300 g. d'espaguetis
* aigua
* sal
Per la salsa pesto:
* Una bona branca de fulles d'alfàbrega fresca
* 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
* 4 alls
* 30 g.  de formatge parmesà ratllat
* 100 g. de pinyons
* sal
Anem per feina!!!
1.- Posem a bullir la pasta seguint les indicacions del paquet amb aigua i sal.
2.- Al got de la batedora, posem la meitat dels pinyons i la resta d'ingredients de la salsa i ho batem fins que quedi ben fi. Rectifiquem la salsa de sal i afegim la resta de pinyons (si veiem que queda curt d'oli, n'afegim una mica més)
3.- Quan els espaguetis estiguin cuits, els escorrem i els emplatem.
4.- Posem la salsa per sobre dels espaguetis i...

A gaudir d'aquesta pasta tan bona!!!
Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

dilluns, 26 de setembre de 2016

Macarrons amb calamars

Doncs ja torno a ser aquí, amb aquesta dieta tan diversa i mediterrània, i avuí toca una miqueta de pasta amb peix i verduretes...
Anem per feina!!!

Els ingredients per a quatre persones son :

* 300 g de macarrons
* 2 calamars tallats a rodanxes
* 1 ceba tallada a daus
* Mig pebrot vermell tallat a daus
* oli d'oliva
* sal i pebre
Som-hi doncs!!!
1.- Posem a bullir els macarrons en força aigua i sal. Quan ja estan fets, colem i reservem.
2.- En una paella, amb una mica d'oli, sofregim els calamars salpebrats.
3.- Quan ja estan blanquets, afegim la ceba i el pebrot i acabem de sofregir. Rectifiquem de sal.
4.- Afegim els macarrons al sofregit i ho remenem tot plegat.
5.- Si voleu, podeu afegir formatge ratllat i gratinar, sinó, emplatem i...

A gaudir d'un plat ben variat i complet!!!
Bon Profit!!!



Lourdes de Els Fogons de l'Avia Nuri

divendres, 23 de setembre de 2016

Sèpia amb pèsols


I seguim de dieta... I avuí ha tocat aquesta sèpia, que per portar tan pocs ingredients ha quedat de vici!!!
Venga, que us explico com diu la meva dietista que s'ha de fer!!!! 

Els ingredients per a quatre persones son :
* 750 g de sèpia
* 2 cebes tallades a daus
* 250 g de pèsols
* oli d'oliva verge extra
* sal
Anem al lío!!!
1.- Rentem la sèpia i la tallem a trossos.
2.- Posem la sèpia en una cassola amb un rajolí d'oli a foc mitjà, ho tapem i deixem que es cogui en el seu propi suc, fins que quedi tendra.
3.- Escorreguem la sèpia i guardem el suc.
4.-Afegim la ceba i posem la sal i la deixem coure fins que estigui daurada a foc lent.
5.- Quan ja estigui casi cuita, afegim els pèsols i la resta de suc, rectifiquem de sal, ho deixem coure uns minuts més i...

A gaudir d'un àpat ben sa!!!

Bon Profit!!!


dimarts, 20 de setembre de 2016

Arròs amb verdures i ceps

Ja arriba el fred, i amb ell, les ganes de posar el cos a lloc i de treure'ns  els quilos que ens hem posat a sobre aquest estiu.

I l'altre dia, vaig anar a la dietista, i em va proposar una dieta molt variada, amb molta verdura, però menjant pràcticament de tot... i avuí ha tocat aquest arrosset, molt senzill i saborós.
Voleu saber com l'he fet???
Som-hi doncs!!!

Els ingredients per a quatre persones son :
* 3 tasses d'arròs
* 1 ceba tallada a daus petits
* 2 pastanagues tallades a daus
* 1 pebrot verd tallat a daus
* 1 carbassó petit tallat a daus
* 2 tomàquets ratllats
* 1 paquet de ceps (o bolets) secs
* aigua ( 6 cullerots i 1/4 de l. pel remull dels bolets)
* sal i pebre

Anem al lío!!!

1.- Posem a remull els bolets secs amb 1/4 de l. d'aigua ben calenta.
2.- En una paella, fem un sofregit amb totes les verdures i quan ja està quasi fet, afegim els ceps.
3.- Acabem de fer el sofregit i  afegim l'arròs. El rossegem un minut.
4.- Afegim l'aigua de remullar els bolets  i la resta d'aigua ben calenta, rectifiquem de sal i pebre.
5.-Deixem coure uns 18-20 minuts i...

A seguir fent una dieta variada !!!

Bon Profit!!!


dijous, 15 de setembre de 2016

Cassoleta de gambes i escamarlans

Avuí hem estat d'aniversari, el meu, i jo, que soc més de salat que de dolç, m'he decantat per una bona cassola de peix...
Us la explico???

Els ingredients per a quatre persones son :

* 8 gambes
* 8 escamarlans
* 500 g d'anelles de calamars
* 500 g de musclos de roca
* 500 g de rossellones (xirles)
* 1 ceba tallada a daus
* 2 tomàquets ratllats
* la polpa de dues nyores
* 1 bitxo
* oli d'oliva
* sal

Anem al lío!!!

1.- Posem a depurar les rossellones amb aigua i sal.
2.- Rentem i retirem les barbes dels musclos
3. - Obrim al vapor les rossellones i els musclos i reservem.
4.- En una cassola amb oli, fregim, per tandes, les gambes, els escamarlans i el calamar i reservem.
5.- Fem un sofregit amb la ceba, el tomàquet, la nyora i el bitxo. Quan ja està quasi fet, afegim l'aigua dels musclos, colada, i deixem reduir una mica.
6.- Afegim a la cassola els calamars, i la resta de marisc.
Deixem coure tot plegat uns minuts més i...

A gaudir d'un aniversari ben saborós!!!

Bon Profit!!!!

Ahhhh!!!! I aneu amb compte amb el bitxo... No el mossegueu!!!!


dijous, 8 de setembre de 2016

Pasta de full amb tonyina i bacon

No us ha passat mai que de cop recordes un ingredient que feia temps que tenies oblidat???
Doncs això m'ha passat...
Ahir, varem fer un sopar familiar, i en Joan, ens va fer unes postres amb pasta de full, xocolata i fruits secs que estava boníssim i de cop vaig pensar...

         "PASTA DE FULL!!!"

i, avuí, no m'he pogut estar de fer aquest sopar...

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son :
* 2 plaques rectangulars de pasta de full
* 1 bol de samfaina
* 3 llaunes de tonyina
* 100 g de daus de bacon
* 1 ou
Anem al lío!!!

1.- Encenem el forn per dalt i abaix i el posem a 200°
2.- Estirem una pasta de full a sobre de paper sulfuritzat a la rejilla del forn i la farcim amb una capa de samfaina, tonyina ben escorreguda i uns daus de bacon per sobre.
3.- Tapem amb un altre pasta de full, dobleguem i fem un cordó tot al voltant.
4.- Punxem tota la pasta de full amb una forquilla i pintem amb ou batut.
5.- Ho posem al forn a mitja alçada, ho deixem coure uns 20-30 minuts i...

A gaudir dels ingredients oblidats!!!

Bon Profit!!!