dijous, 28 de gener de 2016

Sardines amb all i julivert

Tant si fa fred o fa calor, cada setmana, procuro fer, un parell de cops, peix per sopar.
I encara que, m'encanta el salmó (per si no ho sabieu :D) el vario per no aburrir al personal de casa... uns dies faig lluç, uns altres bacallà , de vegades maires o tonyina i algun cop llenguado o rap...

I avuí li ha tocat el torn a les sardines, peix ric en Omega 3, tant beneficiós pel nostre cos.

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son :
* 1 kg.  de sardines
* sal
* Farina blanca
* Oli
* Alls
* Julivert

Anem per feina!!!
1.- Traiem el cap i la tripa a les sardines, les rentem i les salem. Deixem reposar una estona.
2.- Mentrestant, a la batedora, posar uns quants alls, julivert al gust i oli i triturar per fer un oli d'all i julivert. Reservar.
3.- Ara,  posem al foc una paella amb oli d'oliva i mentre s'escalfa, enfarinem les sardines.
4.- Les anem fregint per tandes, pels dos costats i les posem a sobre d'un paper absorbent.
5.- Emplatem, posant les sardines al plat amb un bon raig d'oli d'all i julivert i...

A gaudir de l'omega 3!!!

Bon Profit!!!


diumenge, 24 de gener de 2016

Tonyina amb ceba caramel.litzada

Normalment, els menús setmanals, ja estan programats i si fa o no fa, sempre son els mateixos.
Dilluns pasta, 
dimarts i divendres, verdura, 
dimecres arròs, 
dijous llegum, 
dissabte carn amb patates fregides... i llavors arriba diumenge i arriba el dilema...

 "que farem per dinar diumenge?" ... 

uns demanen carn, els altres peix... 
I soc jo la que tinc que acabar posant pau i triant i decidint el menú dominical

I l'altre dia, al fer la compra setmanal, vaig trobar els lloms de tonyina en oferta i vaig pensar... perquè no???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 8 talls de llom de tonyina
  • 1 kg. de ceba tallada a juliana
  • 200 g. de sucre
  • oli
  • sal
  • pebre
  • unes gotes de vinagre de vi negre 
Anem al lio!!!
  1. Posem a la paella un bon raig d'oli i la ceba i un polsim de sal, i fregim la ceba a foc suau.
  2. Quan ja la veiem transparent, afegim unes gotetes de vinagre, remenem i tot seguit hi afegim el sucre. 
  3. Remenem i deixem coure uns 20 minuts, fins que veiem que comencen a sortir fils del caramel. Escorrem l'oli que queda i reservem.
  4. Salpebrem la tonyina i en una planxa ben calenta, fem la tonyina pels dos costats.
  5. Emplatem amb una bona cullerada de ceba al costat i...
A gaudir de la pau dominical!!!!

Bon Profit!!!



dimecres, 20 de gener de 2016

Fricandó de gambes

I avuí per celebrar Sant Sebastià, farem un bon plat de fricandó... Però aquest cop, en comptes de fer-lo de vedella amb bolets i patatetes, el farem de gambes amb cloïsses i calamars i n'està de bó!!!!  Mmmmm...

Anem al lío

Els ingredients per a quatre persones son :
* 32 gambes grosses.
* 300 g. de cloïsses
* 300 g.  de calamars
* 1 ceba tallada a juliana
* 1 porro tallat petit
* 2 pastanagues ratllades
* 4 tomàquets tallats a trossos
* 1 bitxo
* sal
* pebre
* oli d'oliva verge extra

Som-hi doncs!!!

1.- Posem a depurar les cloïsses en aigua salada uns 30 minuts, les rentem i les obrim al vapor. Reservem.
2.- Rentem el calamar, el tallem a rodanxes, el salpebrem i el fregim. Reservem.
3.- Ara, rentem les gambes, les salpebrem i les fregim, lleugerament. Reservem.
4.- Fem un sofregit amb la ceba, el porro, la pastanaga, el bitxo i els tomàquets, amb un polsim de sucre i sal.
5.- Quan ja estigui casi fet, traiem el bitxo, afegim un bon raig de l'aigua de les cloïsses i deixem reduir una mica.
6.- Passem la salsa per la batedora i el colador xinès i la tornem a posar a la cassola.
7.- Afegim a la salsa, les gambes, el calamar i les cloïsses. Deixem fer una mica de xup-xup i...

A gaudir de la festa de Sant Sebastià!!!

Bon Profit!!!


dimarts, 19 de gener de 2016

Escopinyes al vapor

Demà es Sant Sebastià, i aquí a La Seu d'Urgell, es festa.
I per celebrar-ho, hem fet un sopar de pica-pica... Unes braves, hummus, cargols amb salsa picantona... I unes escopinyes molt fàcils i ràpides de fer.
Us animeu a fer-les???
Som-hi doncs!!!
Els ingredients per un bon plat son:
* 1 kg. d'escopinyes
* Aigua
* Sal
* Pebre de colors
* Oli d'oliva verge extra.

Anem al lío!!!
1.- Rentem les escopinyes i les deixem en remull amb aigua salada durant uns 30 minuts per que treguin la sorra.
2.- Escorreguem les escopinyes i les posem en una cassola amb un rajolí d'aigua. Les tapem i les obrim al vapor.
3.- Les posem en un plat, les amanim amb oli d'oliva verge extra i pebre de colors acabat de moldre i...

A gaudir de les festes!!!

Bon Profit!!!


diumenge, 10 de gener de 2016

Salmó al cava

Algú s'ha adonat que m'agrada el salmó???

Doncs si, trobo que es un peix força fàcil de fer, molt gustós i amb moltes possibilitats de elaboració.

I l'altre dia vaig veure a l'Instagram del Tasta'm.cat una foto d'un salmó al cava i vaig pensar... i perquè no???

Així que, aquí teniu la meva versió.

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 4 lloms de salmó
  • 1 pot de nata de cuina ( nosaltres la fem servir sense lactosa)
  • 2 cebes de Figueres ratllades
  • 2 gots de cava
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre
  • anet

Som-hi doncs!!!
  1. Salpebrar el salmó.
  2. En una paella, posem a sofregir la ceba amb un polsim de sal i pebre i quan estigui transparent, afegim el cava.
  3. Deixem reduir el cava uns minuts i llavors afegim la nata.
  4. Quan arranqui el bull, posar a sobre el salmó, tapar la paella i deixar coure al vapor uns 4 minuts.
  5. Retirem el salmó i triturem la salsa amb la batedora.
  6. Emplatem, posant al fons del plat la salsa, a sobre el salmó, empolsinem amb anet i...
A gaudir d'un dels peixos mes bons que hi ha!!!

Bon Profit!!!