dimecres, 30 de desembre de 2015

Musclos al vi blanc

Aquestos dies fem àpats més especials, més de festa...  per això, sempre busco aperitius nous, alguna cosa que, els de casa, no hagin probat mai.
I aquest ha estat l'aperitiu estrella d'aquest any!!!   :D

Anem al lío???

Els ingredients per a un bon aperitiu son:
* 1 kg. de musclos de roca
* 2 cebes de Figueres tallades a juliana
* 1 got de vi blanc
* oli d'oliva verge extra

Som-hi doncs!!!

1.- En una cassola, posem a daurar a foc lent la ceba amb l'oli fins que quedi ben tendra i transparent. Mentrestant netegem els musclos.
2.- Afegim el vi a la ceba i el deixem reduir.
3.- Tot seguit, afegim els musclos, tapem la cassola i els coem al vapor.
Un cop els musclos estan oberts, els hi traiem una closca,  els reservem i deixem reduir una mica més la salsa.
4.- Tornem a afegir els musclos i...

A picotejar a gust!!!

Bon Profit i Feliç 2016!!!


divendres, 25 de desembre de 2015

Sopa de galets amb mandonguilletes

Per aquestes dates, a casa, no pot faltar mai un bon plat de sopa... 
I no és Nadals, si no és amb uns bon galets ben grossos i unes mandonguilletes ... i com que aquest any he tingut un bon ajudant, n'hem fet un bon tou!!!!

El meu ajudant!!! :D 
Comencem a fer la recepta???

Els ingredients per a 4 persones son:
  • 2 l. de Caldo 
  • 150 g. de galets de Nadal
Per fer les mandonguilletes:
  • 200 g. de salsitxa
  • 1 ou
  • 2 dents d'all ben trinxats
  • julivert talladet petitó
  • pa ratllat
  • oli
  • farina blanca
Anem al lio!!!
  1. Començarem per fer les mandonguilletes, traient el budell a les salsitxes i barrejant la carn amb l'ou, els alls i el julivert amb les mans, i anant afegint el pa ratllat fins que lligui bé la massa.
  2. Ara farem boletes petites i les passarem per farina blanca. 
  3. En una paella amb oli i les daurarem per tots costats i les reservem.
  4. En una cassola, posarem el caldo que ja tindrem fet, segons la recepta de l'enllaç , i afegim les mandonguilles i el fem arrencar el bull.
  5. Hi afegim els galets i el courem els minuts que indica l'envàs i... 
A gaudir de les festes de Nadals!!!

Bon Profit!!!


Hi ha gent que primer bull la pasta uns minuts amb aigua i sal i desprès l'escor i l'acaba de coure amb caldo.

dimarts, 22 de desembre de 2015

Llom amb salsa d'ametlles

De vegades, les receptes, ens arriben de la manera mes inesperada i sembla com si estiguessin destinades a fer-se al moment...  I això és el que m'ha passat avuí...

Aquest matí, ja m'he despertat amb el menú d'avuí al cap, i ja he tret del congelador, un paquet amb 12 talls de llom de dos colors, però, al sortir de treballar i venir cap a casa, m'he trobat a la meva veïna i m'ha explicat el seu dinar i he pensat...  "tinc tots els ingredients...  ho probo???" i perquè no???

Anem al lío!!!
Els ingredients per a quatre persones son :
* 12 talls de llom de dos colors
* 1 ceba tallada a daus
* 4 tomàquets ratllats
* 100 g.  d' ametlles fregides salades
* un bon raig de llet (en el nostre cas,  sense lactosa)
* sal
* pebre
*oli d'oliva verge extra

Som-hi doncs!!!
1.- En una cassola, posem a fregir la ceba amb l'oli i la deixem daurar fins que estigui transparent.
2.- Afegim el tomàquet ratllat i deixem coure, amb un polsim de pebre.
3.- Quan ja esta casi cuit,  posem les ametlles al got de la batedora, junt al sofregit, i ho triturem tot plegat.
4.- Ho posem a la cassola altre cop i afegim la llet i remenem fins que agafi la textura de salsa.
5.- A part,  salpebrem el llom i el fregim en una paella però només volta i volta i l'afegim a la cassola amb la salsa.
6.- Ho deixem fer xup-xup uns minuts i...

A gaudir de les receptes inesperades!!!

Bon Profit!!!