dijous, 9 de juliol de 2015

Salmó amb salsa de taronja



Aquest cap de setmana passat vam anar a Sitges, a casa, i vam fer una trobada amb la meva cosina Nuri.
Ella es la fillola de L'Avia Nuri, i com ella, una gran cuinera!!! 

I aprofitant la trobada,  em va explicar una recepta facileta i per quedar com uns marquesos!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son :
  • 4 talls de salmó, sense espines 
  • 2 taronges 
  • 1 cullerada sopera de mantega 
  • 1 culleradeta de maizena 
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva verge extra 

Anem al lio!!!
  1. Espremem les taronges, apartem una mica de suc i desfem la maizena. Reservem.
  2. Salpebrem el salmó i el posem a la planxa, primer per la part de la pell i després el tombem,  un cop cuit,  el reservem.
  3. Ara posem a la paella, la mantega i el suc de taronja i remenem,  afegim, també, el suc amb la maizena.
  4. Incorporem a la salsa el salmó i ho deixem coure uns minuts... 

I ara, ja podeu gaudir d'un àpat d'alló mes bo!!!

Bon Profit!!!


dimecres, 1 de juliol de 2015

Lluç amb allioli gratinat

Em direu que estic boja, que no son temps per engegar el forn, però soc d'aquells esperits rebels i contradictoris i m'agrada fer allò que em sembla millor pels de casa...
Així, que en comptes de fer un lluç arrebossat, avui, l'he fet al forn, i en mitja horeta , ja el teníem fet!!!!

Anem al lio????

Els ingredients per a 4 persones:
  • 1 lluç, obert com un llibre i sense espines
  • 4 tomàquets de branca
  • oli
  • sal
  • pebre
  • alls trinxats
  • alfàbrega seca
  • 4 cullerades d'allioli
Som-hi, doncs!!!
  1. Posem a escalfar el forn a 200º per dalt i baix i suquem la safata del forn amb oli.
  2. Tallem els tomàquets a làmines de mig centímetre de gruix i les posem a la safata del forn
  3. Amanim el tomàquet amb l'all trinxat, sal i alfàbrega i posem a sobre un rajolí d'oli i ho posem al forn uns 10 minuts.
  4. Passat aquest temps, salpebrem el lluç i el col·loquem a sobre del tomàquet amb un altre rajolí d'oli i ho deixem coure uns 10-15 minuts mes.
  5. Ara, afegirem l'allioli per sobre del lluç, ho deixem coure uns 5 minuts mes i....
a gaudir d'aquest lluç tant calorós!!!

Bon Profit!!!