diumenge, 24 de maig de 2015

"Pollastre" al ast

Molts diumenges d'estiu, quan era petita, al tornar de la platja, passàvem pel davant del "Superpollo" de Sitges, i l'Avia Nuri, comprava un pollastre a l'ast i unes patates xips per dinar.

I avui, recordant aquells temps, farem un "pollastre" al ast... però, ho poso entre cometes, perquè com que encara no ha nascut un pollastre amb 4 cuixes, doncs em toca comprar pernilets de pollastre, ja que a casa no en volen ni sentir a parlar dels pits de pollastre ;D

Comencem a cuinar ???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 8 pernilets de pollastre
  • sal
  • pebre
  • oli
  • Un bon raig de vi blanc (opcional)
  • 1 cullerada sopera rasa de romaní
  • 1 cullerada sopera rasa de farigola
  • 1 cullerada sopera rasa de orenga
  • 2 fulles de llorer
Doncs som-hi!!!
  1. Encenem el forn i el posem a escalfar per dalt i abaix a 200º sense ventilador.
  2. Mentrestant, fem una barreja amb les herbes aromàtiques.
  3. Pintem la safata del forn amb oli perquè no se'ns quedi enganxat el pollastre.
  4. Salpebrem els pernilets, els posem a la safata del forn i posem per sobre la meitat de les herbes.
  5. Girem el pollastre i acabem d'amanir-ho amb la resta d'herbes.
  6. Ho posem al forn a mitja alçada i abaixem la temperatura a 180º.
  7. Cada 20 minuts ho anirem girant durant mes o menys una hora i mitja. Si us queda sec, a mitja cocció hi podeu afegir un bon raig d'oli i un altre bon raig de vi blanc.
  8. Quan ja estigui casi fet, posem el forn en posició grill a 240º durant uns minuts, fins que la pell estigui torradeta.
  9. Es pot acompanyar d'unes patates fregides estil xips i... 
A gaudir d'un "pollastre" a l'ast de 4 cuixes!!!!

Bon Profit!!!


diumenge, 10 de maig de 2015

Ensaladilla Russa al estil de l'Avia Nuri

Encara que estem al mes de maig, i la dita diu "que cada dia un raig", fa una calor com a ple estiu, i amb aquestes temperatures, comença a venir de gust menjars fresquets...

Així, que per avui, els de casa, m'han demanat una ensaladilla com la que feia l'Avia Nuri, que encara que no te cap secret, la feia boníssima...

Comencem?

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 8 patates petites
  • 2 pastanagues
  • 4 ous durs
  • 200 g. de pèsols congelats
  • pebrot escalivat tallat a tires
  • 3 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 1 bossa d'olives sense os
  • 1 llauneta d'anxoves en oli d'oliva
  • Oli extra verge d'oliva
  • sal
  • 3 dents d'all
  • 1 ou
Anem al lio!!!
  1. Rentem les patates i les posarem a bullir amb la pell i un bon pessic de sal. Quan estiguin bullides (uns 20 minuts) les deixem refredar, les pelem i les tallem a daus.
  2. Pelem les pastanagues, les tallem a daus i les posem a bullir junt amb els pèsols i un pessic de sal durant uns 8 minuts, colem i deixem refredar.
  3. Pelem 2 ous durs i els tallem a trossos.
  4. Posem en un bol, les patates, la pastanaga, els pèsols, la tonyina, les tires de pebrot, els ous bullits, les olives i la meitat de les anxoves talladetes petites i ho remenem tot plegat.
  5. Ara farem un allioli amb l'oli de la tonyina, l'oli de les anxoves (acabem de fer la mida amb oli d'oliva verge extra) els alls i un ou sencer.
  6. Enplatem l'ensaladilla i la guarnim amb mig ou dur, un parell d'anxoves i l'allioli i...
A gaudir d'aquest àpat tant fresquet!!!

Bon Profit!!!