diumenge, 12 d’abril de 2015

Conill a "l'ajillo"

L'Avia Nuri, tot sovint, ens feia conill per dinar i de moltes formes... arrebossat, a la brasa... i també a l'ajillo, amb forces alls i julivert, que li donaven un toc molt especial.
I avui, l'he volgut imitar... i puc dir que li he donat el punt just... Estic contenta!!! l'Avia Nuri, m'ha deixat un llegat culinari esplendit i espero poder seguir fent honor a la seva cuina.

Comencem amb la recepta????

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 1 kg. de conill trocejat
  • 8 dents d'all
  • 100 g. d'ametlla fregida salada
  • 350 ml. de vi blanc
  • julivert
  • farigola
  • romaní
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • brou ( per si queda curt de suc)
Anem al lio!!!
  1. Primer de tot, posarem al pot de la batedora, 4 alls, julivert al gust, les ametlles i un raig de vi i triturem. Reservem.
  2. Salpebrem el conill.
  3. Tot seguit, en una cassola ampla, posem oli i la resta d'alls laminats i els daurem sense que es cremin i els retirem perquè no amarguin l'oli.
  4. Sofregim tot el conill fins que estigui ben daurat.
  5. Ara es el moment de afegir la picada d'ametlles, remenem i afegim la resta de vi blanc.
  6. Tirem un bon polsim de farigola i de romaní i tornem a remenar.
  7. Deixem coure tot plegat a foc mig-baix durant uns 35-40 minuts i ho anem remenant de tant en tant.
  8. Si veiem que queda just de suc, afegim un bon raig de brou i...
A gaudir del llegat culinari de l'Avia Nuri!!!

Bon Profit!!!