dimecres, 25 de març de 2015

Tonyina amb salsa Teriyaki sobre llit de ceba caramelitzada

Fa uns dies, al super, van fer una oferta de peix i per aprofitar-la, vaig fer una bona comanda...

Vaig encarregar per fer uns bons sofregits per paella i fideuà i a part, uns bons talls de tonyina, un peix que ens agrada molt a casa...

I al arribar a casa la vaig congelar. I avui, després de descongelar-la, per alló dels anisakes, m'he decidit a preparar-la d'aquesta manera, amb aquesta salseta...
I n'ha quedat de tendre!!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 4 rodanxes de tonyina fresca.
  • 1 kg. de ceba
  • sucre al gust
  • oli d'oliva 
  • sal
Per la salsa Teriyaki:
  • 75 ml. de salsa de soja
  • 2 cullerades soperes de vinagre
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • 2 cullerades soperes d'aigua
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • 1 cullerada sopera de llavors de sesam
  • 2 cullerades de postre d'all picat sec
  • 2 cullerades de postre de jengibre en pols
  • 1 cullerada de postre de farina o midó
Anem al lio!!!!
  1. Primer de tot, tallem la tonyina a lo llarg en 4 trossos cada rodanxa (com a bastons) i barrejarem a fons tots els ingredients de la salsa.
  2. Posem a adobar la tonyina dins la salsa durant una mitja horeta.
  3. Mentrestant, posar a coure la ceba tallada a quadrets amb l'oli, un pessic de sal i el sucre perque quedi caramelitzada.
  4. Escalfem la planxa ben calenta.
  5. Escorreguem la tonyina i la coguem a la planxa,  pero amb compte de no passar-nos de cocció, sino ens quedarà molt seca. 
  6. Afegim la meitat de la salsa de l'adob a la ceba caramelitzada i la posem al fons del plat, a sobre la tonyina i....
A gaudir d'aquest plat tant bo!!!

Bon Profit!!!


dilluns, 2 de març de 2015

Saltat de carxofes i gambes

Tenim dies, en els quals, ja no sabem que fer per menjar...  dies espessos,  que s'ens ennuvola el cap i s'ens tanca el cervell... 
I en dies d'aquestos, tens dues opcions... O tirar de Sant Google, o anar al super a mirar que pots fer...
Doncs bé...  avui a estat un d'aquells dies... 

He anat al super, i quan passava pel costat de la secció de verdures, m'han cridat l'atenció unes carxofes, i al passar per la banda dels congelats, he vist les gambetes en oferta, així que ho he comprat tot.. I després,  he tirat de Sant Google per veure com podia convinar els ingredients...
I aquest ha estat el resultat!!!

Els ingredients per aquest saltat, son:
  • 6 carxofes 
  • 250 g. de gambetes pelades
  • Alls
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva verge extra 
  • 1 llimona

Anem al lio!!!

  1. Treure les fulles dures de les carxofes, fins arribar al cor, treure els fils del mig i tallar-les en 6 trossos. 
  2. Ruixar-les amb el suc de la llimona perquè no és tornin negres i salpebrar-les al gust.
  3. Posar oli en una paella i sofregir lleugerament les carxofes. 
  4. Salpebrar les gambetes i afegir-les a la paella.
  5. Sofregir-ho tot una estoneta.
  6. Mentrestant, fer una picada amb els alls i el julivert i afegir-ho al saltat.
  7. Sofregir tot plegat un parell de minuts més i... 
A gaudir de la improvisació!!!

Bon profit!!!




diumenge, 1 de març de 2015

Pollastre al "ajillo" a l'estil de l'Avia Nuri

A L'Avia Nuri li agradava molt el pollastre i el solía guisar de diferents maneras... Rostit, al forn, arrebossat o a la brasa... 
I un altre forma de fer-lo era al ajillo...  I és tan senzill de fer, que un simple pollastre es converteix en un plat de festa!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son :
  • 1 pollastre tallat a trossos 
  • 10 alls 
  • Julivert 
  • 1 got de vi blanc 
  • Oli d'oliva verge extra 
  • Sal 
  • Pebre 
Anem a preparar la festa!!!

  1. Primer de tot, salpebrem el pollastre, tallem els alls a làmines i trinxem el julivert. 
  2. Tot seguit, posem oli en una cassola ampla i sofregim el pollastre fins que estigui ben daurat. 
  3. Després, afegim els alls i el julivert i remenem. 
  4. Ara hi aboquem el vi blanc i deixem coure tot plegat fins que el pollastre estigui tendre (uns 30- 45 minuts).
  5. Ho podem acompanyar d'unes patates tallades a daus fregides i...

A gaudir d'un pollastre de festa!!!

Bon Profit!!!