Aquestos dies fem àpats més especials, més de festa... per això, sempre busco aperitius nous, alguna cosa que, els de casa, no hagin probat mai.
I aquest ha estat l'aperitiu estrella d'aquest any!!! :D
Anem al lío???
Els ingredients per a un bon aperitiu son:
* 1 kg. de musclos de roca
* 2 cebes de Figueres tallades a juliana
* 1 got de vi blanc
* oli d'oliva verge extra
Som-hi doncs!!!
1.- En una cassola, posem a daurar a foc lent la ceba amb l'oli fins que quedi ben tendra i transparent. Mentrestant netegem els musclos.
2.- Afegim el vi a la ceba i el deixem reduir.
3.- Tot seguit, afegim els musclos, tapem la cassola i els coem al vapor.
Un cop els musclos estan oberts, els hi traiem una closca, els reservem i deixem reduir una mica més la salsa.
4.- Tornem a afegir els musclos i...
A picotejar a gust!!!
Bon Profit i Feliç 2016!!!
Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Junt a ella, varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb molta paciencia i hores de cuina i d'alguna manera hem de preservar el seu llegat a la cuina. A part, també he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aqui i allà... Aquesta es la meva llibreta de cuina... Petons i Salut per tots!!!!
dimecres, 30 de desembre del 2015
Musclos al vi blanc
divendres, 25 de desembre del 2015
Sopa de galets amb mandonguilletes
El meu ajudant!!! :D |
- 2 l. de Caldo
- 150 g. de galets de Nadal
- 200 g. de salsitxa
- 1 ou
- 2 dents d'all ben trinxats
- julivert talladet petitó
- pa ratllat
- oli
- farina blanca
- Començarem per fer les mandonguilletes, traient el budell a les salsitxes i barrejant la carn amb l'ou, els alls i el julivert amb les mans, i anant afegint el pa ratllat fins que lligui bé la massa.
- Ara farem boletes petites i les passarem per farina blanca.
- En una paella amb oli i les daurarem per tots costats i les reservem.
- En una cassola, posarem el caldo que ja tindrem fet, segons la recepta de l'enllaç , i afegim les mandonguilles i el fem arrencar el bull.
- Hi afegim els galets i el courem els minuts que indica l'envàs i...
Hi ha gent que primer bull la pasta uns minuts amb aigua i sal i desprès l'escor i l'acaba de coure amb caldo. |
dimarts, 22 de desembre del 2015
Llom amb salsa d'ametlles
De vegades, les receptes, ens arriben de la manera mes inesperada i sembla com si estiguessin destinades a fer-se al moment... I això és el que m'ha passat avuí...
Aquest matí, ja m'he despertat amb el menú d'avuí al cap, i ja he tret del congelador, un paquet amb 12 talls de llom de dos colors, però, al sortir de treballar i venir cap a casa, m'he trobat a la meva veïna i m'ha explicat el seu dinar i he pensat... "tinc tots els ingredients... ho probo???" i perquè no???
Anem al lío!!!
Els ingredients per a quatre persones son :
* 12 talls de llom de dos colors
* 1 ceba tallada a daus
* 4 tomàquets ratllats
* 100 g. d' ametlles fregides salades
* un bon raig de llet (en el nostre cas, sense lactosa)
* sal
* pebre
*oli d'oliva verge extra
Som-hi doncs!!!
1.- En una cassola, posem a fregir la ceba amb l'oli i la deixem daurar fins que estigui transparent.
2.- Afegim el tomàquet ratllat i deixem coure, amb un polsim de pebre.
3.- Quan ja esta casi cuit, posem les ametlles al got de la batedora, junt al sofregit, i ho triturem tot plegat.
4.- Ho posem a la cassola altre cop i afegim la llet i remenem fins que agafi la textura de salsa.
5.- A part, salpebrem el llom i el fregim en una paella però només volta i volta i l'afegim a la cassola amb la salsa.
6.- Ho deixem fer xup-xup uns minuts i...
A gaudir de les receptes inesperades!!!
Bon Profit!!!