Avui és dijous, i des de fa un temps, a Sitges, els dijous es sinònim de picajous!!!
Picajous, son tapes que es fan cada dijous a un munt de bars del poble a un preu raonable i cada setmana son diferentes, així no et canses i tornes a tastar la següent tapa.
I veien les tapes que penjava un company del Facebook, he recordat una tapa, que l'Avia Nuri feia tot sovint, i aquí la teniu!!!
Comencem???
Els ingredients per a quatre persones son :
- 8 ous
- 1 filet de lluç
- 200 g. de gambetes
- 400 g. d'escopinyes
- 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- 1/2 cullerada sopera d'all i julivert picat
- 1/2 l. de beixamel espeseta
- Formatge ratllat
- Oli
- Sal
- Primer de tot, bullirem els ous amb força aigua durant uns 10 minuts.
- Quan ja estiguin cuits, els refredarem, els pelarem, els tallarem per la meitat i els hi treurem el rovell
- Aixafem el rovell amb una forquilla i reservem.
- Rentem les escopinyes i les obrim al vapor, els hi traiem les closques i reservem el suc.
- Ara, salarem les gambetes i el lluç i ho sofregirem i afegirem la picada d'all i julivert.
- Seguim sofregint i afegim la salsa de tomàquet
- I seguim remenant i afegim les escopinyes i un xic del seu suc, remenem i apartem del foc.
- Tot seguit, hi afegim els rovells i ho remenem molt bé.
- Posem les clares d'ou en una safata que pugui anar al forn i les farcim.
- Ara farem la beixamel ben espesa i l'aclarirem amb el suc de les escopinyes.
- Reguem els ous amb la beixamel i posem formatge ratllat per sobre
- Gratinem els ous i...
A gaudir del nostre Picajous particular ( o com diu el nostre company, a gaudir del meu dissabte particular) !!!
Bon Profit!!!