diumenge, 26 d’octubre de 2014

Panellets a l'estil de l'Avia Nuri

Ja fa temps que no participo al Memòries d'una Cuinera, entre unes coses i altres tenia el blog una mica abandonat...

Però aquest mes, aprofitant que uns amics m'han demanat la recepta, doncs m'he animat a preparar uns fabulosos panellets, a l'estil de l'Avia Nuri!!!

Ella en solia fer per Tots Sants... els feia sense patata ni moniato, perquè tinguessin el màxim gust a l'ametlla, ingredient principal i indispensable per uns bons panellets... i en feia unes fornades, que desprès en teníem per molts dies!!! Ajajajajaja

Comencem el lio???

Els ingredients per  un quilo de panellets, son:
  • 500 g. d'ametlla crua molguda
  • 500 g. de sucre blanc
  • 2 ous
  • la pell ratllada d'una llimona (només la part groga)
  • clara d'ou
  • pinyons
  • cireres confitades
  • codonyat
  • ametlla picada
  • un ou batut per pintar els panellets abans de enfornar-los
Anem per feina!!!
  1. Posem l'ametlla molguda, el sucre i la pell de llimona ratllada en un bol i ho barregem be.
  2. Tot seguit, amb les mans ben netes, afegim els ous d'un en un i ho amassem fins a obtenir una pasta elàstica, fem una bola i ho deixem tapat a la nevera tota la nit.
  3. Al dia següent, dividim la pasta en 4 porcions iguals i fem uns xurros llargs. 
  4. Dividim cada xurro en porcions equivalents al tamany del panellet i en fem boletes.
  5. Uns els pintarem amb clara d'ou batuda i els arrebossarem amb pinyons
  6. Uns altres, els hi posarem a sobre un trocet de codonyat
  7. Uns altres els pintarem amb la clara batuda i els arrebossarem amb l'ametlla picada.
  8. I pels de cirera, a sobre de la boleta, hi posem una cirera confitada...
  9. Pre-escalfem el forn a 230º- 240º, per dalt i per baix.
  10. Posem a la safata del forn, paper sulfuritzat i a sobre els panellets. 
  11. Els pintem amb ou batut i els posem al forn entre 8 i 10 minuts, fins que estiguin daurats. 
  12. No els cogueu en excés, ja que si els daureu massa us quedaran durs, mes val deixar-los una mica crus
A gaudir de la festa de Tots Sants!!!

Bon Profit!!!


dimarts, 14 d’octubre de 2014

Lasanya de peix

Amb les presses del dia a dia, normalment, durant la setmana ja tenim els menús diaris programats i excepte petites variacions, acabem menjant el mateix cada setmana.
Per això, els diumenges, a casa, em demanen un dinar diferent ... més de festa ... una cosa que mai faig durant la setmana, més laboriosa.
Així que diumenge, em vaig decidir a preparar un lasanya ... no de carn, com normalment la faria, sinó de peix i amb gust a mar ...

Comencem???

Els ingredients per a 4 lasanyes són: 16 plaques de lasanya 1 kg. de filet de lluç sense pell 500 g. de gamba pelada 500 g. d'escopinyes 4 tomàquets ratllats 1 ceba gran ratllada 1 pebrot tallat a quadrats 2 alls picats oli sal pebre 500 ml. de beixamel espessa. formatge emmental ratllat 

Anem al gra !!!


Salem el lluç i les gambes i reservem. Posem les plaques de lasanya en remull amb aigua calenta, seguint les instruccions de l'envàs. En una paella fem un sofregit amb la ceba el pebrot i el tomàquet i reservem A part, bullim les escopinyes, els hi treiem les closques i guardem el suc de la cocció. Tallem a trossos el lluç i en una altra paella el sofregim una mica i tot seguit, afegim les gambetes. A continuació afegim l'all i acabem el sofregit. Ara afegirem el sofregit de verdures, remenem, posem les escopinyes i barregem tot. Passem tot el farcit a un colador i reservem. Ara és el moment de fer la beixamel, ben espesseta i la alleugerim amb el brou de la cocció de les escopinyes. Reservem En els motlles de lasanya, posarem unes cullerades de beixamel, a continuació una placa de lasanya i una capa de farcit de peix, ara una altra placa de lasanya i així fins acabar un total de tres pisos.Acabarem la lasanya amb una placa més, un bon raig de beixamel i formatge ratllat al gust. Ho posem a gratinar i ... 

Ja tenim aquí el menú de diumenge!!!

Bon Profit !!!







He editat l'entrada i he fet un video del muntatge de la lasanya...

27/11/2016


 https://youtu.be/dmbKRgeBEl0 


diumenge, 12 d’octubre de 2014

Galetes de Nutella per l'Angeles

Avui en dia, al món de les xarxes 2.0, es pot arribar a veure gent ben interessant, o ben ximple i tenir feeling o arribar a avorrir algú sense coneixer-les de res...

Doncs bé,  aquest es el meu cas... 

A través d'un company del Facebook, en Xavier de Sitges Press, he entaulat petites converses amb l'Angeles,  que sense coneixer-la de res, m'ha semblat una persona ben alegre i positiva, d'aquelles que els agrada la vida i sobre tot... la Nutella, com a mi!!!! Mmmmm 

Per això,  quan vaig veure una foto d'aquestes galetes al blog de la Mònica, vaig pensar en l'Angeles... i com no, en la canalla de casa i en mi mateixa!!!! Jajajaja 

Comencem????? 

Els ingredients per aquestes galetes són :
  • 140 g. de farina
  • 100 g. de sucre
  • 1 ou
  • 250g. de Nutella

Anem al lio!!!
  1. Batrem l'ou amb el sucre fins que blanquegi 
  2. Afegirem la farina poc a poquet i anirem remenant.  Ens quedarà una massa grebullosa i seca.
  3. Ara li donarem el toc de gràcia... Afegirem la Nutella i anirem barrejant fins que quedin ben integrats tots els ingredients. Si tenim canalla pel costat o nosaltres mateixos, us animo a que acabeu de remenar la massa amb les mans ben netes. Ens quedarà una massa compacta. 
  4. Escalfarem el forn a 170º i folrarem la safata del forn amb paper mantega.
  5. Amb l'ajut d'una cullera, anem agafant porcions de massa i les posem a la safata i amb el cul d'un got, les aixafem i les deixem d'un gruix de mig dit, més o menys.
  6. Les posem al forn a 170º uns 8 minutets
  7. Al treure-les del forn, estaran tobes, poseu-les en una reixeta a refredar i...
A gaudir d'un diumenge ben dolç!!!

Va per tu, Angeles García!!! I com no... per tots aquests amics de les xarxes 2.0 que ens alegren tots els dies!!!

Bon Profit!!!

diumenge, 5 d’octubre de 2014

Ous farcits de tonyina

Quan era petita, l'Avia Nuri , tot sovint, ens feia una bona sopa de caldo i desprès, aquests ous per sopar... acompanyats d'una amanida, ja teníem l'àpat perfecte!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 8 ous
  • 3 llaunetes de tonyina
  • un bol amb allioli
  • tires de pebrot
  • olives sense os
Anem per feina!!!
  1. Posem a bullir els ous, quan estan bullits els posem sota l'aigua freda i els pelem.
  2. Tallem per la meitat els ous i posem el rovell bullit en un plat.
  3. Escorreguem una mica la tonyina i l'ajuntem amb els rovells, tot fent una pasta.
  4. Omplim les clares bullides amb la pasta de tonyina i rovell i posem a sobre una cullerada d'allioli
  5. Guarnim amb unes tires de pebrot i mitja oliva sense os i....
A gaudir d'un àpat d'alló mes complert!!!!

Bon Profit!!!