diumenge, 23 de març del 2014

Filet de porc farcit al forn

És Diumenge, fa fred i molt de vent... Sembla que aquesta primavera, no vol acabar d'arribar mai...
Així, que he estat navegant per sant google, per buscar receptes i fusionar-les a la meva manera... receptes, com sempre, fàcils de fer... i ves per on... he anat a parar al blog del amic Manel, La Gàl.lia Catalana... i seguint la recepta seva recepta (sempre al meu ritme, per això) hem fet un dinar de luxe i ben simple...

Us l'apunteu????

Els ingredients per a 2 persones son:

  • 1 filet de porc d'uns 500g. tallat de manera que quedi com un full.
  • 1/4 l. de vi d'Oporto
  • 1 grapat de panses sense llavors
  • 25 g. de pinyons
  • 3 patates tallades a làmines primes
  • 2 tomàquets
  • Oli
  • Sal
  • Pebre acabat de moldre
  • Mongetes de Santa Pau (per acompanyar)
Anem per feina!!!
  1. Primer de tot, posem les patates, salpebrades, en una safata al forn a 180º i les enfornem.
  2. Mentre, salpebrem el filet pels dos cantons, el farcim amb les panses i pinyons i ho enrotllem i lliguem per que no se surti res.
  3. Ho posem a sobre de les patates i afegim als cantons el tomàquet tallat per la meitat i salpebrat.
  4. Ho deixem coure uns 20 minuts, i afegim el vi d'Oporto.
  5. Ho girem i ho deixem uns 10 minuts mes.
  6. Treiem la peça del forn, li tallem el cordill.
  7. Ho tallem a rodanxes, emplatem junt a les patates, el tomàquet, les mongetetes i....
Ja podem gaudir d'un diumenge ventós de primavera!!!!

Bon Profit!!!


diumenge, 9 de març del 2014

Entrepà Vegetal

Avui es diumenge, dia de relax...estem mandrosos...de tant en tant ens passa, no???

Així que farem un sopar facilet, per enllestir ràpid i no complicar-nos la vida...

Comencem???

Els ingredients per fer quatre entrepans son:

  • 4 barretes rústiques
  • 4 cullerades soperes de maionesa
  • 4 rodanxes de pinya amb el seu suc
  • unes tires de pebrot escalivat
  • Olives sense os
  • unes fulles d'enciam variat tallat ben petit
  • 2 tomàquets madurs tallats a rodanxes primes
  • 2 ous bullits
  • 4 llaunetes de tonyina amb oli d'oliva

Anem per feina que fem tard!!!

  1. Primer de tot, tallem les barretes per la meitat i les torrem lleugerament per tal de donar-lis un toc cruixent.
  2. Tot seguit les suquem amb maionesa i posem l'enciam per sobre.
  3. Desprès posarem les rodanxes de tomàquet i  l'ou dur tallat a lamines
  4. Ara farem un altra capa amb la tonyina, unes tires de pebrot, uns talls de pinya, unes olives... taparem l'entrepà i...
A gaudir d'una nit de relax!!!!!

Bon Profit!!!




diumenge, 2 de març del 2014

Rissotto de ceps i llonganissa

Be, doncs seguim posant al dia blog... i encara que es diumenge de Carnaval, avui no hem fet el menú típic d'aquestes dates... el xató ja ens el vam menjar el Dijous gras i va ser un èxit rotund!!!!

I avui, ja que la canalla han marxat de carnaval i estem la meva parella i jo solets, ens hem decantat per un dinar que no faríem normalment... un rissotto de ceps i llonganissa que ens ha meravellat!!!

Comencem???

Els ingredients per aquest rissotto per a dues persones son:

  • 200 g. de arròs arborio
  • 1 ceba petita ratllada
  • 30 g. de ceps deshidratats
  • 50 g. de llonganissa
  • 1 all trinxat
  • 1 copeta de vi blanc
  • 20 g. de mantega
  • 20 g. de formatge parmesà ratllat
  • 3/4 l. de brou de pollastre
  • Sal 
  • Pebre
Anem al lio!!!
  1. Una hora abans, posar a hidratar els ceps amb aigua calenta.
  2. Posem a escalfar el brou.
  3. En una cassola, posar la meitat de la mantega amb un raig d'oli a escalfar i daurar la ceba i l'all.
  4. Un cop enrrosida la ceba, afegir l'arròs i remenar un parell de minuts,
  5. Desprès, afegir el vi blanc i deixar reduir, perquè agafi el gust.
  6. Ara anirem tirant el brou (de cullerot en cullerot), deixant que s'absorveixi sense deixar de remenar perquè l'arros deixi anar tot el seu midó i quedi lligat( uns 20 minuts)
  7. Al cap de 20 minuts, afegir la llonganissa i els ceps i seguir remenant amb compte de no trencar els bolets.
  8. Rectifiquem de sal i pebre i deixar coure uns minuts mes.
  9. Per ultim, tirar el parmesà i la resta de mantega, remenar i....  

A menjar ben calentet!!!!

Bon Profit i bon Carnaval!!!!!