diumenge, 31 de març de 2013

Bacalla i tomaquets confitats amb patata

Ja s'acaba la Quaresma, però encara hi soc a temps de fer la meva petita aportació, no?
Així que avui, diumenge m'he decidit a fer aquest bacallà confitat...

Comencem?

Els ingredients per a dues persones son:
  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 2 patates
  • 4 tomàquets madurs
  • 4 alls
  • 1 l. d'oli d'oliva
  • Sal
  • Sucre.
Anem al lio!!!

  1. Tallem les patates a trossos petits i els posem a bullir amb aigua i sal fins que estiguin cuites.
  2. Posem a confitar el bacallà, en una cassola, amb l'oli i els alls pelats a foc baix (la temperatura de l'oli es la adequada, quan al voltant dels alls surten unes petites bombolles) durant uns 15 ó 20 minuts.
  3. A part, pelem els tomàquets, els hi treiem les llavors i els tallem a trossets, agafem oli de confitar el bacallà, afegim sucre, sal i els alls i ho confitem durant uns 15 minuts.
  4. Per ultim, escorreguem les patates, les xafem amb una forquilla i li afegim oli del bacallà per amorosir-lo.
  5. Muntem el plat, amb la patata, el bacallà i el tomàquet, ho enfornem uns 5 minuts i...

A despedir la Quaresma amb alegria!!!

Bon Profit!!!


dilluns, 25 de març de 2013

Crònica d'un Diumenge de Rams

Després d'uns dies de desconnexió total, ja hi tornem a ser!!!
Aquest cop, però, no serà una recepta el que us porto... es una crònica del Diumenge de Rams d'aquest any... i avui l'hem passat a Sitges, al Tancat del Mas d'en Puig, tocant a Quint Mar.

Entrada a la masia del Tancat...
                                        

La família de la meva cunyada Rosa, ens ha convidat a fer una calçotada, acompanyada d'una barbacoa de carn a la brasa i escalivada

Panxeta, corder, butifarra i xoris a la brasa...
Pebrot escalivat...
Calçots i torrades...
Carxofes a la brasa...

L'únic requisit era.... que nosaltres, portéssim l'alcohol i les postres!!!
Bon tracte, no???
Així, que m'he aixecat aviadet per començar a fer unes postres ben llamineres ... i m'he decidit, per fer un tortellet, com el de l'altre dia, però en comptes de farcir-lo de trufa, l'he farcit de crema pastissera.

El pastis de la esquerra l'ha fet l'avia Rosa, matriarca del Tancat del Mas d'en Puig!!!

A les 11 , ja érem a la parròquia de Sant Joan junt amb la canalla tots ben mudats, per beneïr el palmó de l'Adrià i un bon ram de llorer... i després de rebre la remullada benedictina, cap a fer el vermutillo!!!
I a les 2... cap al Tancat a dinar!!!

Encara que no es llegeix gaire bé... la casa està construida a l'any 1815...
Quin be de deu de menjar...
El xef del dia ha estat el meu germà Xavi... que com sempre  ens ha fet la seva salseta pels calçots... recepta familiar, però amb el seu toc de gràcia secret... jejeje.

El meu germà Xavi fent els honors als calçots!!!
La Sílvia, ha fet de reportera fotogràfica,  i el resto hem portat la gana!!!
Després de dinar em fet els honors al tortellet i junt a les postres que ens ha fet l'avia Rosa... hem gaudit com a bojos!!!
Molt bon dia en molt bona companyia!!!


diumenge, 10 de març de 2013

Tortell de trufa

De petita, molts diumenges, anavem a la pastisseria de Can Massó, al Cap de la Vila, a buscar unes bones postres, i aquestes no eren altres que un bon tortell de nata que feia el vell Burguera... Quins records...

El tortell és un pastís típic de la cuina catalana en forma d'anella, fet de pasta de brioix, o pasta fullada i farcit de diversos ingredients com ara nata, crema, trufa, etc. i pot portar fruita confitada o pinyons, a més del sucre de llustre, al damunt.
Son unes postres molt característiques dels dies de festa i dels diumenges.
I com que avui es diumenge... doncs hem fet aquest tortellet tant bo!!!

Anem al lio!!!

Els ingredients per a un bon tortell son:
  • 2 plaques de pasta de full refrigerades
  • 1/2 l. de nata per muntar
  • 80 g. de cacau en pols
  • 40 g. de sucre
  • ou batut
  • sucre glass per decorar
Comencem!!!
  1. Extendre una pasta de full a sobre de la safata del forn i pintar amb aigua. 
  2. Posar l'altre placa a sobre i amb un bol, marcar un cercle. 
  3. Retallar aquest cercle i treure'l del mig. (Aquest cercle pot servir per fer un altre mini tortell). Pintar amb ou batut.
  4. Posar al forn a 210º fins que la massa estigui cuita, (si convé, tapar amb paper de plata per que no es torri masa).
  5. Quan ja esta cuit, deixar refredar i comencem a preparar la trufa.
  6. Posem en un bol la nata junt amb el cacau i muntem amb l'ajut de les varilles electriques.
  7.  Quan ja esta quasi muntada, afegir el sucre i acabar de muntar.
  8. Obrir el tortell, amb l'ajut d'un gabinet de serra, per la meitat i omplir amb la trufa.
  9. Tapar i decorar amb el sucre glass i...

A gaudir del tortell dels diumenges!!!

Bon Profit!!!

Quin tortell mes gran a sortit... Quasi no cavia a la safata!!!


Aquest es el mini tortell que ha sortit amb el retall del centre... :D Aqui no es llença res!!!

Suquet de perca

Avui es diumenge, i la veritat es que no teníem ganes de estar gaire estona a la cuina, així que ens hem decidit per aquest plat tant senzill de fer com saborós...
L'origen del suquet ve de quan els pescadors arribaven a casa, desprès de pescar i feien un guisat amb el peix malmès i que no podien vendre.
Es un plat molt nutritiu i molt senzill d'elaborar, i nosaltres avui l'hem fet amb perca i rossellones... i n'ha quedat de bo...

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 1 kg. de perca
  • 250 g. de rossellones
  • 1 ceba tallada a daus 
  • 1 tomàquet ratllat
  • Oli
  • Sal

Anem per feina!!!

  1. Posem en una cassola l'oli junt amb la ceba. 
  2. Quan ja estigui mig daurada, afegir el tomàquet i sofregir tot plegat.
  3. Posar les rossellones i la perca i tapar.
  4. Deixar coure tot plegat, com si fos al vapor, fins que el peix estigui cuit i...

A gaudir dels suquets senzillets!!!

Bon Profit!!!




diumenge, 3 de març de 2013

Macedonia de fruita

L'any 1935, poc abans de morir, el diplomàtic sitgetà Manuel Llopis i de Casades, va llegar a l'Hospital de Sitges, una finca de dues hectarees, on es conreaven unes vinyes de malvasia, i el celler on s'elaborava aquest vi, a canvi de que el seguís elaborant sense baixar-ne la qualitat.
I des de llavors que l'Hospital ho ha estat fent, oferint a tothom aquest preuat nèctar.

La malvasia es un vi dolç de uns 15º, que junt amb altres moscatells, es considera un vi de postres.
Te un aroma a panses, fruits secs, mel i préssec... i pensant en aquests aromes hem decidit de fer una macedònia, per poder regar-la amb aquest preuat tresor que tenim a Sitges...

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones:
  • 1 plàtans
  • 2 préssecs en almívar 
  • 10 maduixes
  • 1 pera
  • 20 grans de raïm
  • 1 poma
  • el suc de 4 taronges
  • Sucre al gust ( jo li he afegit 5 cullerades de postres al suc de taronja)
  • Malvasia de Sitges

Anem per feina!!!

  1. Rentar i tallar totes les fruites a daus regulars, exprémer les taronges i afegir el sucre.
  2. Posar-les totes en un bol. Remenar i regar amb el suc de taronja.
  3. Pels mes grans i podem afegir una mica de moscatell o si voleu, l'acompanyeu amb una copeta i...

A gaudir de les postres sitgetanes!!!
Bon Profit!!!