diumenge, 27 de gener de 2013

Natilles tunejades

I ja quasi arribem tard al repte de Memòries d'una cuinera... però encara hi som a temps.
I es que demà s'acaba el temps per publicar una recepta de natilles casolanes, així que com que avui es diumenge, menjarem unes natilles que em tunejat a la nostra manera...

Em seguiu???

Els ingredients per 4 natilles son:

  • 500 ml. de llet sense lactosa
  • 3 rovells d'ou
  • 40 g. de maizena
  • 100 g. de sucre
  • la pell d'una llimona
  • un pal de canyella
  • 6 maduixes
  • 4 tulipes de xocolata
  • 8 cubanitos de xocolata
Comencem???
  1. Feu les natilles al microones i deixar refredar
  2. Talleu les maduixes a daus i barregeu amb les natilles fredes.
  3. Repartiu les natilles en les 4 tulipes 
  4. Poseu per guarnir dos cubanitos en cada tulipa i...
A gaudir de les postres tunejades!!!

Bon Profit!!!

Galtes de porc rostides

De la quantitat de plats que es poden fer en una cuina, n'hi ha un munt amb porc... costelles al forn, peus de porc, llom a la sal,...
Son moltes les parts del porc i mils les maneres de fer-les... i nosaltres em decidit fer unes galtes de porc ben rostidetes.

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 8 galtes de porc
  • 4 tomàquets tallats a trossos
  • 2 cebes tallades en juliana
  • Una cabessa d'alls
  • Llorer
  • 1 got de conyac
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
  • 1 got d'aigua
  • 6 patates tallades a daus

Anem per feina...


  1. Primer de tot, salpebrarem les galtes i les posarem a fregir en una cassola amb oli amb foc fort.
  2. Un cop segellada la carn, afegir el tomàquet, la ceba, els alls i el llorer.
  3. Posar-hi el got de conyac i el got d'aigua, tapar i deixar rostir durant una hora u hora i mitja a foc mitjà, fins que el os es comenci a desenganxar de la carn.
  4. Mentrestant, fregir les patates
  5. Un cop finalitzada la cocció de les galtes afegir-hi les patates, remenar i...
A gaudir de la cuina de l'avia!!!

Bon Profit!!!




dijous, 24 de gener de 2013

Entrepà de calamars

Ja tenim aquí un altre nit de futbol, i com sabeu... toca sopar ràpid i cap a veure la tele, que s'ha d'animar al nostre equip!!!...I quin sopar podríem fer avui???
Doncs un entrepà, no aniria malament... i de que el farcirem??? de pernil??? de fuet??? de formatge????
Doncs no!!! Avui el farcirem amb uns....

Comencem???
Els ingredients per dos bons entrepans son:

  • 1 Baguette
  • 2 tomàquets de sucar ( tomacons)
  • 24 calamars a la romana
  • Sal
  • oli
  • Maionesa (opcional)
  • Mostassa (opcional)
Anem per feina que ja fem tard...
  1. Fer els calamars a la romana
  2. Tallar la baguette per la meitat i obrir-la per fer l'entrepà
  3. Sucar tot el pa amb el tomacó i amanir amb oli i sal al gust.
  4. Posar tots els calamars a sobre del pa, si voleu hi podeu afegir un raig de mostassa o maionesa i...
A gaudir del futbol!!!

Bon Profit!!!






dimecres, 23 de gener de 2013

"Escudella" contra el fred

El dilluns vam fer un altre cop caldo... i es que amb el fred que fa, nomes pensem en menjar sopetes per combatir-lo...
I desprès de fer-lo bullir durant quasi 3 hores, vam tornar a la carrega per fer aquesta "escudella"

Comencem???

Els ingredients d'aquesta "escudella" son:
  • Els ossos de bullir el caldo
  • Les restes de verdures del caldo
  • 100 g. d'arròs
  • 100 g. de fideus gruixuts
  • 2 patates tallades a daus
  • 2 talls de botifarra negra
  • 1 pilota del caldo
Som-hi doncs!!!
  1. Desprès de fer el caldo, triar totes les carns i reservar-les per fer croquetes.
  2. Els ossos de vedella i pollastre que han quedat, posar-los a bullir junt amb les verdures i una culleradeta de sal durant uns 30 ó 40 minuts i colar.
  3. Posar aquest caldo a la cassola, afegir les patates i fer-lo bullir durant uns 20 minuts
  4. Afegir l'arròs i els fideus i que segueixi bullint durant uns 15 minuts mes.
  5. Per ultim afegir la botifarra i la pilota tallada, bullir uns 5 minuts mes i...
A escalfar la panxa amb aquesta "escudella"!!!

Bon Profit!!!


dimarts, 22 de gener de 2013

Torrada d'escalivada

Els dies que fan futbol toca sopar al menjador, per estar al davant de  la tele i animar al nostre equip.
Així, que al mati, engeguem la llar de foc i fem una bona brasa per fer una escalivada guanyadora!!!

Comencem???

Els ingredients per una torrada d'escalivada son:

  • Una bona brasa
  • 3 albergínies
  • 3 pebrots vermells
  • 4 tomàquets 
  • Pa rodó de pagès tallat a llesques
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Alls

Anem al lio!!!


  1. Netegem els pebrots i els tomàquets i els suquem amb oli.
  2. Agafem les albergínies i les rentem, els hi treguem el tronxo i els hi fem uns talls. Les suquem amb oli.
  3. Al engegar la llar de foc i amb les flames posem les albergínies i les anem tombant fins que estiguin toves. Les posem en una safata fonda i les tapem amb un paper de diari.
  4. Quan ja esta feta la brasa, posar els pebrots i els tomàquets a sobre les graelles i posar a sobre les brases, anar girant fins que els pebrots estiguin negrets i els tomàquets tous i es desenganxi la pell. Posar a la mateixa safata i tapar amb el paper de diari.
  5. Quan ja esta freda l'escalivada, es pela i es talla a tires els pebrots i les l'abergínies i el tomàquet es talla a trossos amb la tisora, es cola tot el suc que ha quedat a la safata i es posa per sobre.
  6. Ara es el moment de fer les torrades, nosaltres les fem a la llar de foc, i les suquem amb all per una banda i per l'altre hi posarem una capeta de tomàquet escalivat, unes tires de pebrot, unes tires d'albergínia i ho acompanyem amb unes molles de tonyina o uns filets d'anxova... això a gust del consumidor, i...

A animar al nostre equip a la vora de foc!!!

Bon Profit!!!


diumenge, 20 de gener de 2013

Coca de llardons

Avui menjarem una paella d'aquelles que triomfen a casa, i de postres farem una coca de llardons que ens agraden a tots... i encara que no es Dijous Gras, ja tenim ganes de menjar-ne!!!

Comencem???

Els ingredients per una bona coca son:

  • 2 plaques de massa de full fresca
  • 200 g. de llardons esmicolats
  • 120 g. de sucre
  • Un bon grapat de pinyons
  • Ou batut
  • farina

Anem per feina!!!

  1. Per començar, espolsarem el marbre amb farina i posarem la massa de full a sobre, li passarem el corró fins a fer una capa fina i la posem a sobre d'un paper sulfuritzat.
  2. Posem a sobre la meitat dels llardons.
  3. Posem l'altre massa de full a sobre del marbre, la estirem ben fina amb l'ajut del corró i la posem a sobre dels llardons.
  4. Posem la resta de llardons i retallem les vores per fer una coca mes rectangular.
  5. Aquests retalls,els amassem, i els tornem a estirar amb el corró, per que quedi un altre capa ben primeta.
  6. Posar a sobre de la segona capa de llardons, fer un cordó tot al voltant i pintar amb ou batut
  7. Posar a sobre els pinyons i una bona capa de sucre. 
  8. Enfornar a 210° fins que estigui ben daurada i...

A gaudir del diumenge!!!

Bon Profit!!!




dijous, 17 de gener de 2013

Sopa bruta de peix

L'entrada d'avui es un altre "plat estrella" de la nostra amiga Pilar...
Per Nadals, ens feia uns plats boníssims i aquest any l'hem volgut recordar tot fent aquesta "sopa bruta de peix"...
Vaja nom per una sopa... no???...  I per que "sopa bruta"????
Doncs per que esta plena de trossos de peix i gambetes... i encara ens varem deixar l'ou dur tallat... però us puc dir que era una sopa que encisava...

Comencem???

Els ingredients per a 8 persones son:

  • 1 kg. de peix sopa (escorpora, cap de rap, cintes...)
  • 500 g. de cloïsses
  • El suc de bullir cloïsses
  • 500 g. de lluç
  • 500 g. de cues de gambes
  • 2 l. aigua
  • 3 ous durs
  • all
  • julivert 
  • sal
  • pebre
  • 200 g. de fideus primets
  • un tomàquet
  • una branca d'api
  • un porro
Anem per feina... que segur que en porta!!!
  1. Posem a bullir en l'aigua, el peix per sopa, l'api, el porro, alls, julivert i el tomàquet durant una mitja hora. Colar i reservar.
  2. Obrir les cloïsses al vapor. Reservar.
  3. Bullir les cues de gambes i tallar-les a trossos. Reservar.
  4. Bullir el lluç, netejar d'espines, esmicolar i reservar.
  5. Posar el caldo de peix a l'olla junt amb el suc de les cloïsses i quan arrenqui el bull afegir els fideus prims, remenar i quan torni a arrancar el bull, afegir les gambes, les cloïsses sense closca i el lluç. 
  6. Deixar bullir uns 5 minuts, rectificar de sal
  7. A l'hora de servir, posar per sobre uns tallets d'ou dur i... 
A gaudir d'aquesta sopa encisadora de la Pilar!!!

Bon Profit!!!

Nosaltres ens vam descuidar de posar l'ou dur...
... però estava igual de bona!!!

dimarts, 15 de gener de 2013

Truita de carxofes

El dissabte, va ser dia de mercat, i com que, encara estava de vacances, doncs ens en vam anar a donar una volteta i ja, de pas, comprar alguna verdureta de temporada... i quina verdura podríem trobar???
Doncs, ara moltes... bledes, bròquil, escarola, espinacs...
Però nosaltres ens varem decantar, per un bon manat de calçots, que vam fer a la brasa i amb romesco i unes carxofes, que feien una pinta increïble.... i avui ens les hem menjat!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 6 carxofes
  • 4 ous
  • Oli
  • Sal

Anem per feina!!!
  1. Començarem per netejar les carxofes, els hi treiem les fulles mes fortes i en deixem en cor, pelem també una part del tronxo i les tallem a talls primets.
  2. En una paella amb oli, sofregim la carxofa i la salem. Reservem.
  3. A part, batrem els ous i els afegim a la carxofa.
  4. Quallem la truita pels dos cantons i...
A gaudir dels productes de temporada!!!

Bon profit!!!




diumenge, 13 de gener de 2013

Arrós amb panses i pinyons

Per Nadals, l'avia va fer un pollastre rostit boníssim, però, com sempre, ens va sobrar més de la meitat i vam decidir de congelar-lo i avui l'hem tret del congelador i l'hem acompanyat amb aquest arrós que enamora...

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 3 tasses d'arrós bullit
  • 2 grapats de panses
  • 2 grapats de pinyons
  • 3 alls trinxats
  • Oli
  • Sal gruixuda

Anem a la teca!!!

  1. En una paella amb oli, sofregim l'all amb les panses i els pinyons.
  2. Afegim l'arrós bullit, rentat i escorregut i ho saltegem tot plegat.
  3. Posem al plat de servir i li posem, per sobre, una mica de sal gruixuda al gust i...

A gaudir dels "relleus" del Nadal!!!

Bon Profit!!!



divendres, 11 de gener de 2013

Macarrons d'Aniversari

Ahir vam fer per dinar una vedella estofada que treia els sentits!!!
I com que ens va sobrar suc de la vedella, doncs, avui l'hem volgut aprofitar i fer uns macarrons per celebrar que tot just avui fa un any que varem començar aquesta aventura, la de adintrar-nos en aquest mon dels blogs de cuina i conèixer a tanta gent i blogs super interessants!!

Així doncs...comencem!!!

Els ingredients per a 4 persones son:
  • 400 gr. de macarrons
  • Suc de l'estofat de vedella
  • 1 ceba ratllada
  • Una boseta de moixernons
  • Salsa beixamel
  • Formatge ratllat
  • Aigua
  • Sal

Som-hi doncs!!!

  1. El primer que farem és posar a remull en aigua calenta els moixernons (remullar-los al menys una horeta i despres, escorre'ls). 
  2. Bullir els macarrons, fins que estiguin al punt. Escórrer i reservar.
  3. Mentre, sofregirem uns moixernons lleugerament i afegirem la ceba. Acabar de sofregir.
  4. Passar el suc de vedella pel colador xines, per si ha quedat algo de carn o verdures i afegir al sofregit de ceba. 
  5. Remenar, barrejar amb els macarrons i posar-los a la safata del forn.
  6. Ara hi afegirem una salsa beixamel, empolsinem amb formatge ratllat, gratinem i...

A menjar ben calentets, tot celebrant el 
NOSTRE PRIMER ANIVERSARI BLOGUER!!!

Bon Profit i esperem seguir trobant-vos per aquestes aigües d'Internet!!!



dijous, 10 de gener de 2013

Canelons d'espinacs pel dia de Cap d'any

El dia de cap d'any vem anar a dinar a casa la meva cosina Nuri i l'avia va decidir portar els canelons per tots.
I jo vaig pensar...tornaré a menjar canelons??? bufff... massa teca aquests Nadals... Vull alguna cosa mes lleugera...
I aquest es el plat que em vaig preparar, com alternativa als canelons de l'avia Nuri... uns fantàstics canelons d'espinacs!!!

Així doncs, anem per feina!!!

Els ingredients per a 6 canelons son:
  • 6 plaques de canelons
  • 250 gr. d'espinacs frescos.
  • Un grapadet de panses sense llavors
  • Un grapadet de pinyons
  • Un alls trinxat
  • Salsa beixamel
  • Formatge curat de cabra ratllat
  • Aigua
  • Sal
  • Oli
Comencem???
  1. Per començar, posem aigua i sal al foc i quan arranqui el bull afegir les plaques i coure-les durant l'estona que posa al paquet i estirar-les sobre d'un drap de cuina.
  2. Mentres tant, fer el farciment, sofregint l'all, les panses i els pinyons.
  3. Afegir els espinacs nets i tallats i sofregir fins que estiguin cuits. Rectificar de sal i reservar.
  4. Farcir les plaques de caneló  i posar a la safata del forn.
  5. Afegir la beixamel i empolsinar amb el formatge ratllat.
  6. Posar a sobre uns tallets petitons de mantega, gratinar i...
Bon Profit!!!

Com podreu veure a la foto, la vaixella es diferent a la que utilitzo normalment, i es que son la vaixella i les estovalles de casa de la meva cosina ... :-)

dimarts, 8 de gener de 2013

Galets farcits d'espinacs amb panses i pinyons



Bon dia!!!  Avui ens hem llevat inspirats, i hem decidit començar a fer cuina d'aprofitament.
I que podríem aprofitar avui, que ens hagi sobrat dels nadals???
Doncs, hem trobat pel calaix de la dispensa, una caixa de galets de nadals, un paquet de panses i un altre de pinyons, que ens van sobrar de fer el pollastre rostit i ens hem decidit per aquesta recepta.
D'altra banda, l'Antonella de La pasta als catalans, fa una dies, va explicar una recepta de galets farcits i va explicar els temps de cocció, i puc dir que te tota la raó. Per posar la pasta al forn a gratinar, s'han de coure molt al dente, fins hi tot la meitat de temps del que posen a les instruccions de la pasta. En aquest cas, la pasta posava que s'havia de coure uns 17 minuts i jo la vaig coure 10 minuts i alguns galets s'hem van trencar... però puc dir que encara i així van quedar de luxe!!!

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 60 galets de nadals
  • 1 bon grapat de pinyons
  • 1 bon grapat de panses sense llavors
  • 500 gr. d'espinacs frescos
  • 3 alls trinxats
  • Oli
  • Sal
  • Salsa beixamel
  • formatge de cabra curat i ratllat

Ara si... anem per feina!!!


  1. Primer de tot, posarem a bullir la pasta en aigua abundant i sal durant 10 minuts. Escórrer i reservar.
  2. Mentres tant, en una paella posarem a sofregir els alls, amb les panses i els pinyons, afegir els espinacs  i remoure fins que estiguin ben sofregits.
  3. Ara es el moments d'agafar una cullereta i començar a farcit els galets, amb molta cura de que no es trenquin. Posar-los en una safata i reservar.
  4. Cobrir-ho tot amb una beixamel i empolsinar per sobre formatge ratllat.
  5. Gratinar i... 
A somniar en els pròxims nadals!!!

Bon Profit!!!


Pastis de salmó

Hola a tots!!! Com us prova l'any??? Nosaltres, de moment, no ens podem queixar i un cop passat tot, ens toca tornar a la pura i dura realitat.
Aquests nadals han estat d'alló mes farts!!! Bufff... menys mal que ja s'han acabat... peró encara i així aqui us deixo el pastis de salmó que ens va fer la meva cunyada Roser per la nit de cap d'any.
Així doncs,... anem a la teca!!!
Els ingredients per a un bon pastis son:

 Pel paté de tonyina:
  • 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 12 palitos de cranc grans
  • 2 ous durs
  • 4 cullerades soperes de Maionesa

Pels altres farcits: Tot tallat ben petitet
  • Maionesa
  • Enciams
  • Ceba
  • Espàrrecs
  • Pinya
  • Gambetes bullides

Per separar els pisos:
  • 5 Plaques de pa de motlle sense crosta
  • Salmó
  • Ou filat per decorar.
Comencem?
  1. Posem una placa de pa de motlle a una safata i a sobre hi posem el primer farcit: Maionesa, enciam i ceba. 
  2. Ara posarem un altre placa de pa de motlle, prensem una mica amb les mans i fem el segon farciment: Maionesa, espàrrecs i pinya. 
  3. Tot seguit farem un tercer pis amb un altre placa de pa de motlle, tornem a premsar i també el farcirem amb el paté de tonyina
  4. Fem un altre pis amb un altre placa,premsem altre cop i posem un altre farcit amb enciam, ceba i les gambetes bullides
  5. I per últim fem l'últim pis amb un altre placa que tornarem a premsar i el farcirem amb paté de tonyina, altre cop.
  6. Per acabar aquest pastis, cubrirem el paté amb unes llesques de salmó fumat, el decorarem amb ou filat per a sobre i...
A gaudir dels bons moments en companyia de la familia!!!

Bon Profit i Bon Any a tots!!!




Encara que es una antiga recepta, també participem al concurs Monsalmó!!!