dilluns, 22 d’octubre de 2012

Amanida de tomaquet i mozzarella

La recepta d'avui la vaig conèixer a un restaurant a Barcelona, no recordo bé quin restaurant era, però el que si que recordo es que estava fent un curset de perruqueria amb la meva jefa i portàvem una gana de mil dimonis!!!
Comencem???
Els ingredients per a una amanida son:

  • Un tomàquet d'amanir
  • una bola de mozzarella fresca
  • oli
  • sal
  • alfàbrega o orenga
Apa doncs!!! Anem per feina...
  1. Pelem el tomàquet i el tallem a rodanxes primes.
  2. Tallar la bola de mozzarella a rodanxes.
  3. Per emplatar, posar al fons del plat, les rodanxes de tomàquet i salar.
  4. A sobre de cada tros de tomàquet una tros de mozzarella.
  5. Amanir amb oli d'oliva i l'alfàbrega i...

A gaudir de l'amanida!!!

Bon Profit!!!

divendres, 19 d’octubre de 2012

El Tiramisú de la meva jefa

La meva jefa, fa temps, va fer un curset de cuina a l'ajuntament de La Seu i una de les receptes que va aprendre va ser la del Tiramisú i com que soc tant gormanda, ja fa dies que tinc el cuquet a la panxa i no me'l puc treure...
Així que aquest dia ho vaig decidir i vaig dir a la feina: "Montse!!! dona'm la recepta del Tiramisú que aquest cap de setmana el faré per postres"
I aprofitant que es la fira de Sant Ermengol i son tant típics els formatges d'aquesta fira, faré el Tiramisú de la jefa!!!

Comencem???

Els ingredients per a vuit persones son:

  • 4 ous
  • 250 gr. de formatge marcarpone
  • 16 melindros
  • 2-3 gots de cafè descafeïnat
  • 50 gr. de sucre
  • Cacau en pols.


Posem fil a l'agulla!!!


  1. Muntem les clares a punt de neu. Reservar.
  2. Barrejar els rovells amb el sucre i el formatge i afegir les clares muntades
  3. Remullar els melindros amb el cafè.
  4. Folrar un motlle amb paper transparent i posar una capa de melindros.
  5. A sobre posar una capa de la farda de formatge i espolsar per sobre força cacau.
  6. Acabeu d'omplir amb un altre capa de melindros, un altre de farda de formatge i per ultim tornar a espolsar mes cacau.
  7. Deixar reposar d'un dia per l'altre.
  8. Per desmotllar el tiramisú, agafar les quatre puntes del paper transparent i estirar cap amunt. Posar a sobre la safata i posar algun regle o alguna cosa per poder fer tope al canto del tiramisú. Estirar una punta del paper transparent per que surti de sota i ...
Servir ben fresquet!!!

Bon Profit!!!


dilluns, 15 d’octubre de 2012

Carn picada amb Xampinyos

L'avia, sempre fa uns xampinyons exquisits, primer els deix suar i desprès el acaba de fregir perquè quedin mes melosos, però no son més que un acompanyament per la picada de carn, que queda tant sucosa que no saps si es més bona la carn o els xampinyons...

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 800 gr. de carn picada de vedella
  • 4 alls laminats
  • sal
  • pebre
  • 2 tomàquets ratllats
  • 1/2 ceba ratllada
  • 500 gr. de xampinyons
  • julivert
Comencem????

  1. Netejar i tallar a quarts els xampinyons.
  2. En una paella, posar els xampinyons amb 2 alls laminats, julivert, i sal tot tapat perquè suïn. Desprès afegir un raig d'oli i fregir-los. Reservar.
  3. Salpebrar la carn i sofregir-la una mica, fins que agafi color.
  4. Afegir la ceba i deixar coure una mica i a continuació incorporar el tomàquet.
  5. Deixar coure fins que estigui fet el tomàquet.
  6. Emplatar la carn i els xampinyons com a guarnició i....
A menjar ben calentet!!!

Bon Profit!!!



diumenge, 14 d’octubre de 2012

Cassoletes de crema catalana de xocolata

I per completar el dia, jo he fet les postres i de pas he participat al event del programa de radio http://programaquinsfogons.wordpress.com/2012/10/02/enfogonat-4-la-hispanitat-receptes-damor-o-dodi-a-la-terra/ Enfogona't 4, que aquest mes va dedicat a la hispanitat...
I quina recepta mes típica podria posar jo???... Doncs una crema de la terra...

LA NOSTRA CREMA CATALANA, 

però en aquest cas sense cremar i amb un altre ingredient molt suggerent... La Xocolata!!!
I encara que semblen unes postres molt dificils, fetes al microones son facilissimes de fer... Us animeu???

Doncs comencem!!!

Els ingredients per aquestes postres son:

  • Una base refrigerada de pasta brisa.
  • 1/2 litre de llet
  • 100 gr. de sucre
  • 3 rovells d'ou
  • 40 gr. de maicena
  • 100 gr. de xocolata fondant al 70% de cacau
  • una branca de canyella
  • un tros de pell de taronja.
  • uns pinyons
Som-hi doncs!!!
  1. Primer de tot, tallarem la pasta brisa i la posarem en petits motlles per fer les cassoletes. Les enfornarem a 210º fins que estiguin daurades. Reservem
  2. Desprès, trocejarem la xocolata i la fondrem al microones. Reservem.
Ara farem la crema catalana. 
  1. Posarem en un bol apte per a microones la llet, el sucre, els rovells, la maicena, i ho batrem tot amb les varilles manuals durant uns dos minuts.
  2. Afegirem la pell de taronja i la canyella i ho posarem tot plegat al microones durant dos minuts.
  3. Ho tornem a batre dos minuts mes i ho tornem a posar al microones dos minuts.
  4. Treiem la pell de taronja i la canyella i afegim la xocolata desfeta i tornem a batre tot plegat i ho tornem a posar dos minuts mes al micro.
  5. Passat aquest temps ho tornem a batre i ho posem un minut mes... tot depèn de com us agradi de espesa la crema.
  6. Ho deixem refredar, omplim les cassoletes i decoreu amb uns quant pinyons i si us sobra crema ompliu uns gots. 
 I a seguir gaudint de la nostra estimada crema catalana de xocolata!!!
Xarrupa que vessa!!!

Bon Profit!!!

Pernilets de pollastre al forn

Com cada diumenge, l'avia Nuri, ens ha fet el dinar. I avui s'ha decidit per aquests pernilets al forn, que han quedat... per llepar-se els dits!!!

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 8 pernilets de pollastre
  • 4 patates tallades a rodanxes
  • 4 tomàquets pelats
  • 4 alls
  • Un got d'oli
  • Un got d'aigua
  • Un got de brandi
  • sal
  • Pebre
  • Oli d'all i julivert
  • farigola
I anem a posar fill a l'agulla...
  1. Escalfem el forn a 200º, per dalt i abaix.
  2. A la safata del forn, posem un llit de patates, 4 alls petats i el pollastre, tot salpebrat, els tres gots de liquid i ho enfornem.
  3. Passats 20 minuts, girarem els pernilets i ho amanim amb la farigola. tornem a posar al forn 20 minuts mes.
  4. Tornem a girar-los i posem els 4 tomàquets pelats amb sal i pebre i ho deixarem 20 minuts mes.
  5. Ho tornarem a girar i regarem amb l'oli d'all i julivert i ho tornarem a deixar 20 minuts mes.
  6. Ara posarem el grill i ho pujarem a 250º per torrar una mica la pell i...
A sucar-hi pa!!!

Bon Profit!!!

dilluns, 8 d’octubre de 2012

Y ya esta aqui el segundo Liebster!!!

Esta vez nos lo ha otorgado las chicas de Pimienta y Papel ( http://pimientaypapel.blogspot.com.es/ ) y como hace pocos dias recibí el primero... pues ya me conoceis y no puedo explicaros mucho mas sobre mi!!! jejejej
Pero si que puedo dar deberes a otros 11 blogs y eso si que lo voy a hacer.




Bueno... pues la dinamica del premio ya la conoceis, pero por si acaso ...
  1. Contestar 11 preguntas que nos hace el blog que nos ha premiado.
  2. Hacer 11 preguntas a nuestros premiados.
  3. Debeis explicar 11 cosas sobre vosotros.
  4. Debeis premiar a 11 blogs que tengan menos de 200 seguidores, sin devolverlo
Y las 11 preguntas que me hacen las chicas de Pimienta y Papel son...

1.Lugar que más te gusta de tu casa.
       Toda!!!
2.Artículo de cocina que más utilizas.
       Pues... aparte de la minipimer... mis manos!!!
3.Comida que odias.
       El higado frito con tomate... egggssss!!!!
4.Fruta preferida.
      Melón y uva... ÑAM ÑAM!!!
5.Te gusta cocinar sol@ o en compañía.
      Con la abuela Nuri
6.Plato preferido.
      Todo tipo de pasta
7.Música preferida.
       Pop español y música de los 80
8. Nata o merengue.
       Nata
9.Dulce o salado.
       Salado
10. Que o quién te inspira a la hora de cocinar.
       Mis niños, por supuesto!!!
11. Fiesta que te gusta más.
       Los cumpleaños!!! Me encanta cumplir años y celebrar los de mi gente!!!

Ahora haremos 11 preguntas a nuestros premiados...


  1. Que regalo pediste a Los Reyes Magos y nunca te trajeron?
  2. Que harias si te tocase el primer premio de la loteria?
  3. Que colonia es tu preferida?
  4. En que piensas cuando te despiertas?
  5. Cual es tu momento de paz ?
  6. Carne o pescado?
  7. Cantas en la ducha?
  8. Que no puede faltar en tu nevera?
  9. Cual es tu mayor defecto?
  10. Y tu mejor virtud?
  11. Que es la cosa mas rara que has comido?
Bueno... pues para los que no lo leyeron entonces ... las 11 cosas que os explicaré sobre mi son:

  1. Me llamo Lourdes y tengo 43 años.
  2. Nací en Sitges, pero desde hace 20 años, vivo en La Seu d'Urgell
  3. Soy la pequeña de 3 hermanos.
  4. En mi casa vivimos 5( mi pareja, mis dos hijos, la abuela Nuri y yo) y la hipoteca, que es como una mas de la familia.
  5. Soy peluquera y llevo trabajando en la misma peluqueria desde hace 15 años.
  6. Soy muy vergonzosa y me pongo roja por cualquier motivo
  7. Tengo una tarea pendiente... SACARME EL CARNET DE CONDUCIR!!!
  8. Me gusta mucho hacer aperitivos y postres.
  9. Me encanta chafardear por internet para buscar nuevas recetas
  10. Me gustan muchisimo los dias de otoño frente la chimenea
  11. Añoro mucho el mar... si pudiera haria una fusión entre el pueblo donde vivo y mi pueblo natal...


Y los 11 blogs premiados son... Tachan tachan!!!

diumenge, 7 d’octubre de 2012

Caragoles i caragols

La família de Cal Carreter de Sitges, els diumenges, anaven a la pastisseria de Cal Massó a comprar la safata de rebosteria i començaven a dinar amb les postres i acabaven pel segon plat per si cas se'ls hi acabava la gana i no se les podien menjar...
Doncs a casa quasi passa el mateix... esperen els diumenges per a veure que faig de postres i si em descuido la Marina ja se les menge d'aperitiu!!!

Avui he fet uns caragols de xocolata i unes caragoles farcides de iogurt, xocolata i plàtan... i han tingut un èxit que ja no en queden cap!!!

Som-hi doncs!!!

Els ingredients per a 5 caragoles son:

  • Una pasta de full refrigerada
  • Un ou batut
  • sucre
  • un iogurt sense lactosa de maduixa
  • xocolata fondant
  • un plàtan
Comencem???
  1. Tallem la pasta de full en 5 tires i les enrotllem en espiral al voltant d'un tub per fer xuixos.
  2. Pintem amb ou batut i espolsem sucre per sobre.
  3. Enfornem a 210º per d'alt i baix fins que estiguin daurats.
  4. Mentre, desfer la xocolata al microones i afegir el iogurt i el plàtan tallat a trocets petits. Remenar tot i farcir les caragoles
D'algunes caragoles s'escapa el farcit!!!
 Ara farem els caragols...

Els ingredients per a 5 unitats son:

  • Una pasta de full refrigerada
  • ou batut
  • sucre
  • xocolata fondant
Posem-nos mans a l'obra!!!

  1. Desfem la xocolata al microones i reservem.
  2. Tallem la pasta de full en 5 tires.
  3. Posem un fil de xocolata a cada tira i ho enrotllem a lo llarg.
  4. Ho emboliquem com si fos un cargol i ho pintem amb ou batut i espolsem per sobre sucre.
  5. Enfornem a 210º per dalt i baix fins que quedin daurats i...

Sembla que ens falta un cargol... qui se l'ha menjat???
Campi qui pugui!!!

Bon Profit!!!


dissabte, 6 d’octubre de 2012

La pizza de Sitges

Els dissabtes ens toca pizza, i l'entrada d'avui es un record a les pizzes que mengem cada vegada que baixem a Sitges.
El nom de la pizza es pizza barbacoa-creme i porta una fusió de salsa barbacoa i salsa carbonara amb xampinyons, pit de pollastre i tomàquet natural, però a casa sempre li diem la "pizza de Sitges" ja que es a l'unic lloc on la mengem.
L'encarreguem quan estem arribant a Vilafranca, des de el cotxe!!! jejeje... no volem perdre pistonada  i nomes arribar a casa, descarreguem el cotxe i cap a la pizzeria a buscar-la per sopar.
I quina gana que portem quan arribem!!!!

Comencem el recordatori???

Els ingredients per a dues pizzes son:

  • Dos bases de pizza fresques refrigerades
  • Tomàquet fregit
  • orenga
  • una safata de xampinyons laminats
  • Un pit de pollastre tallat a daus
  • Un tomàquet natural tallat a llesques ben primes
  • formatge ratllat
Per la salsa barbacoa:
  • Una cullerada de vinagre
  • dues culleradetes de mostassa
  • 200 gr. de ketchup
  • una cullerada de mel
  • Un got de coca cola
Per la salsa carbonara
  • Un Bric de nata per cuinar
  • Dos ous
  • 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • sal
  • pebre
  • 150 gr. de bacon fumat tallat a tires
  • oli
Posem fil a l'agulla!!!


Començarem a fer la salsa barbacoa:
  1. Posar al foc un cassó amb el vinagre i el deixarem reduir uns minuts a foc mitjà.
  2. Seguidament posarem la resta d'ingredients amb aquest ordre, i barrejant cada ingredient avanç d'afegir l'altre: la mostassa, el ketchup, la mel i la coca cola.
  3. Deixar a foc mig fins que la coca cola redueixi i quedi una salsa espesa com de compra... uns 10 minuts.
La salsa Barbacoa
Ara farem la salsa Carbonara:
  1. Posarem a daurar en una paella amb oli el bacon.
  2. Mentre, passarem pel batedor elèctric la resta d'ingredients.
  3. Un cop daurat el bacon, afegir a la salsa i tornar a batre uns segons 
  4. posar a la paella fins que espesi una mica.
La salsa carbonara
Fem el farcit de la pizza!!!
  1. Posarem a la paella amb una mica d'oli, el pit de pollastre salpebrat i el daurarem lleugerament. Reservem
  2. Ara posarem els xampinyons a la mateixa paella, els salarem i deixarem que treguin la seva aigua i els courem lleugerament. Reservem.
Muntem la pizza!!!
  1. Escalfem el forn a 210º per d'alt i baix.
  2. Desenrotllem les masses de pizza i els hi posem una capa fina de tomàquet fregit, l'espolsem amb orenga i l'enfornem durant uns 5 minuts, fins que quedin una mica daurades.
  3. Ara els hi posarem una capa de pit de pollastre, un altre de xampinyons, el formatge ratllat, unes cullerades de salsa barbacoa, unes cullerades de salsa carbonara, unes rodanxes de tomàquet natural i tornem a espolsar mes orenga.
  4. Tornem a posar al forn fins que estigui ben cuita i...
A gaudir recordant l'estiu!!!!

Bon Profit!!!










divendres, 5 d’octubre de 2012

Amanida tebia

I la tardor ja ha arribat... i amb ella els seus fruits, la magrana, la carabassa, la poma, la mandarina, les nous, les avellanes,les ametlles, les castanyes... i tants i tants mes...

I una amanida tèbia ve de gust... i si es fàcil de fer i amb magrana encara mes!!!
Comencem???

Els ingredients per una amanida son:

  • Una bossa de canònics
  • 100 gr. de bacon fumat tallat a daus
  • mitja magrana
  • Un tall de tonyina fresca
  • Oli
  • Sal
  • Una cullerada d'olivada
Anem per feina!!!

  1. Posa al plat un llit amb canònics i sala lleugerament.
  2. Desgranar la magrana i afegir-ho a sobre.
  3. En una paella, posar a coure el bacon a foc lent, fins que estigui ben daurat.
  4. A part, a la planxa fer la tonyina amb sal i tallar-lo a daus.
  5. Posar el bacon i la tonyina a l'amanida.
  6. Per ultim fer una vinagreta amb una cullerada d'olivada i 4 cullerades d'oli, barrejar be i amanir i...
Gaudiu de la tardor!!!

Bon Profit!!!



I quina pinta que te l'amanida!!!





dijous, 4 d’octubre de 2012

Avui toca futbol i... graellada!!!

I com ja es costum, els dies de futbol toca sopar al menjador... i avui hem inaugurat la temporada de la llar de foc amb una graellada.

Hem anat a mercat, com cada dimarts, i hem trobat uns rovellons a bon preu, i ja de pas hem passat per la carnisseria a comprar uns bons talls de cansalada, salsitxa i xistorra.

Amb un bon pa de pagès hem fet unes torrades, i les hem sucat amb all i tomacó, per acompanyar aquest àpat.

Uhhhhmmmm!!!! que bo que estava tot...
No se si em gaudit mes amb la graellada, amb el futbol o amb els rovellons... el que es segur es que ens hem posat les botes i hem gaudit com a deus!!!

Comencem???

Els ingredients d'aquesta graellada futbolera son:

  • 1/2 kg. de rovellons
  • 6 talls de cansalada
  • 10 salsitxes
  • 10 xistorres
  • 5 llesques de pa rodó
  • tomacons per sucar pa
  • alls
  • sal
  • oli
Per amanir els rovellons:
  • alls
  • julivert
  • sal
  • oli 
La llar de foc a tota pastilla per fer una bona brasa...
Uns rovellonets!!!
Comencem a fer els rovellons, primer per el peu i desprès els salem i els hi posem una picada de alls, julivert i oli
Salem  la cansalada una estoneta avanç, per que agafi be la sal i els posem a la graella.
La salsitxa i la xistorra s'han de coure be, però en compte, que es poden cremar!!!
El pa torrat es un bon acompanyament i sucat amb alls i tomàquet encara millor!!!
Els rovellons en directe!!!
La cansalada ben roseta!!!
Mmmmmm... que bones!!!!
I A la taula i al llit... al primer crit!!!



Bon Profit a tots!!!

dimecres, 3 d’octubre de 2012

Un altre premi!!!

Quina sorpresa he tingut avui al obrir el correu!!! M'he trobat un comentari de la nostra amiga de Dolç i Salat (http://cuinadepoble.blogspot.com.es/)  ...

 "Tinc un petit premi per tu!!!"

... I quina il.lusio m'ha fet!!!
I vet aquí que ja em tens a mi, investigant a veure quin blogs tenien menys de 100 seguidors i ... BUFFF!!! quina feinada!!!! ( amb molta alegria)
Però al final ja els he trobat tots i aquí els tenim.


I ara les 5 condicions del premi.

La 1ª es explicar 11 coses sobre mi... i que us podria dir jo???

  1. Em dic Lourdes i tinc 43 anys.
  2. Vaig néixer a Sitges , però des de fa 20 anys visc a La Seu d'Urgell
  3. Soc la petita de tres germans.
  4. A casa som 5 de colla ( la meva parella, els meus dos fills, l'avia Nuri i jo)  i la hipoteca, que es com si ja fos de la família...
  5. Soc perruquera i treballo a la mateixa perruqueria des de fa 15 anys
  6. Soc molt vergonyosa i em poso vermella per qualsevol motiu
  7. Tinc una tasca pendent ... TREURE'M EL CARNET DE CONDUIR!!!
  8. M'agrada molt fer postres i aperitius.
  9. M'encanta tafanejar per Internet per buscar noves receptes 
  10. M'encanten els dies de tardor davant la llar de foc.
  11. Trobo a faltar el mar... si pogués faria una fusió del poble on visc i el meu de naixença.
La 2ª condició es la de respondre a 11 preguntes:
  1. Com et definiries?
    Soc molt alegre i amiga dels meus amics.
  2. Quin és el teu plat preferit?
    Tots els plats de pasta
  3. Prefereixes cuinar o que et cuinin?
    Depèn de la ocasió... m'encanta cuinar, però de tant en tant també m'agrada que em cuinin... jejeje
  4. Quines són les teves postres preferides?
    Tot el que porti crema pastissera o trufa.
  5. Si t'haguessis de quedar amb un ingredient, quin seria?
    La pasta de qualsevol tipus.
  6. Quin és el millor viatge que has fet?
    Tunissia
  7. Quin és el millor restaurant en el que has menjat?
    Un restaurant de alta muntanya situat a Castellbò. Cal butxaca a on fan un arròs de muntanya que et treu els sentits!!!
  8. T'agrada més la carn o el peix?
    Soc bona menjadora i m'agraden les dues coses
  9. Quin és el teu formatge preferit?
    M'agraden els formatges curats, però la meva desgracia es que soc intolerant a la lactosa, així que des de fa uns dos anys que nomes menjo formatge sense lactosa... 
  10. Xocolata negra o amb llet?
    Sempre xocolata negra
  11. Quin és el pitjor plat que has provat mai? 
    Doncs, el pitjor plat que mai he provat es el fetge fregit amb tomàquet... no m'agrada gens el fetge...
La tercera condició es la de assignar aquest premi a 11 blogs i...

Els 11 blogs als que li atorgo aquest premi son:

http://elplatdeldia.blogspot.com.es/
http://lourdes-lacocinadesiempre.blogspot.com.es/2012/05/
http://www.madhexio.blogspot.com.es/
http://lacocinadejavieru.blogspot.com.es/
http://deplatenplat.blogspot.com.es/
http://comencasa365.blogspot.com.es/
http://lacocinilladebarqueros.blogspot.com.es/
http://parlemdecuina.blogspot.com.es/
http://cuinetes-carme.blogspot.com.es/
http://www.trossetsdecuina.cat/
http://cuinadiari.blogspot.com.es/



Les condicions 4 i 5 ja estan fetes, i amb molt de gust i son:

4. seguir a la persona que t'ha nomenat ( que ja fa un temps que segueixo...)
5. visitar tres dels blocs nomenats. (Ja els he visitat a tots!!!)

Per ultim, vull donar les gracies a Dolç i Salat per aquest premi.

Moltissimes gracies Agripina!!!! Mil petons i fins aviat!!! ♥