diumenge, 30 de setembre de 2012

Escumes de Sitges

Al meu poble, pots trobar a quasi totes les pastisseries unes pastetes molt bones.
Son les "Escumes de Sitges", i la recepta es tan fàcil, com secreta!!!.
Tant secreta, que quasi no es pot trobar ni a Internet. Tant sols hi han dues entrades amb la recepta... i avui, amb enyorança...l'he agafat i la he adaptat als ingredients que tenia per casa.

Comencem???

Els ingredients per a 28 unitats son:

  • 3 clares d'ou
  • 100 gr. d'ametlla crocant.
  • 40 gr. de farina de rebosteria.
  • 150 gr. de sucre.
  • Un grapat de panses sense llavors.
  • Un grapat de pinyons.
Anem per feina!!!
  1. Muntarem les clares amb un pessic de sal a punt de neu i a mig muntar afegir el sucre.
  2. Barrejar la farina amb el crocant, i barrejar amb les clares muntades, amb molta cura.
  3. A la safata del forn, folrada amb paper sulfuritzat, posar porcions d'aquesta massa d'uns 2'5 cm de diàmetre.
  4. Decorar cada porció amb una pansa i quatre o cinc pinyons i enfornar a mitja alçada i foc suau fins que estiguin daurades.
I a gaudir, amb alegria, d'aquestes postres tant típiques de Sitges!!!

Bon Profit!!!





dimecres, 26 de setembre de 2012

Espinacs amb panses, pinyons i cigrons


Hi ha una dita catalana que diu... Bledes i espinacs, moltes a l'olla i poques al plat... i té molta raó aquesta dita, ja que per un quilo d'espinacs, que ocupen un munt, desprès queda en no res.
Però són tant bons els espinacs, que val la pena netejar-los de tanta terra, arrels i tiges.

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son: 
  • 1 kg d'espinacs nets
  • 6 alls pelats i laminats
  • un grapat de panses sense llavors
  • un grapat de pinyons
  • 400 gr. de cigrons cuits
  • oli
  • sal
  1. Posar en una paella grossa, tipus wok, oli i fregir els alls, amb les panses i els pinyons fins que les panses s'inflin.
  2. Abocar els espinacs i anar remenant fins que es posin tous i lluents. Rectificar de sal.
  3. Afegir els cigrons cuits, remenar i ...
A gaudir d'un menjar sa!!!

Bon Profit!!!


dimarts, 25 de setembre de 2012

Fideus sucosos amb conill, costella i salsitxa

Avui hem fet una barreja de carns, per aprofitar tot de coses que teníem al congelador i ens ha sortit això...
Que me'n dieu d'aquest plat tant sucós???

Som-hi doncs!!!

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 1/2 conill
  • 4 salsitxes
  • 6 talls de costella de porc
  • Dos tomàquets ratllats
  • Un pebrot vermell ben picadet
  • Una ceba ratllada.
  • 350 gr. de fideus gruixuts
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Brou de carn
Comencem a preparar-lo???
  1. En una cassola, posar a sofregir amb oli el conill i la costella salpebrats, Quan estiguin una mica daurats, afegir la salsitxa i deixar coure tot junt fins que estigui ben dauradet.
  2. Afegir la ceba ratllada i deixar coure fins que quedi transparent.
  3. Abocar-hi el pebrot i deixar sofregir i per ultim posar el tomàquet i deixar acabar el sofregit.
  4. Abocar els fideus i marejar-los una mica i posar el brou. Provar i rectificar de sal.
  5. Coure tot junt uns 15-20 minuts i deixar reposar i...
A gaudir del dinar!!!

Bon Profit!!!


dilluns, 24 de setembre de 2012

Croissants de xocolata

Ahir, vaig enxampar a la Marina amb una tauleta de xocolata a les mans, just quan se l'anava a cruspir tota!!! i per evitar mes temptacions he decidit que avui per berenar faria... uns croissants ben fàcils de fer... i farcits de xocolata, queden ... de luxe!!!
En voleu uns quants???

Els ingredients per a 8 croissants son:

  • Una placa de pasta de full
  • Una tauleta de xocolata negra
  • sucre
  • Un ou batut
  • fideus de xocolata
Som-hi doncs!!!
  1. Escalfem el forn a 210º per dalt i baix.
  2. Estirem la pasta de full i la tallem en 8 triangles.
  3. A la part mes ampla i posem unes presses de xocolata i ho enrotllem fins la part mes estreta.
  4. Enrotllem i dobleguem les puntes de cada croissant
  5. Pintem amb ou batut i espolsem per sobre sucre.
  6. Ho posem a sobre de paper sulfuritzat a la reixeta del forn i ho coguem durant uns 10 minuts o fins que la pasta de full estigui torradeta
  7. Ho retirem del forn i ho decorem amb uns fideus de xocolata i....
Molt bon berenar!!!

Bon Profit!!!


divendres, 21 de setembre de 2012

Amanida de salmó fumat

Aquest any em fet una troballa al Mercadona. Es tracta d'uns pots de ceba cruixent i que convina amb molts plats, tant va bé per acompanyament d'amanides, com per cremes i gaspatxos.
I amb la caloreta que ens fa, a casa, tenim ganes de amanides i,encara que totes son diferents, la vinagreta es la de costum... vinagreta amb melmelada de tomàquet... i un toc cruixent de ceba queda genial!!!

Comencem???

Els ingredients son:
  • barreja d'enciams, canonigs...
  • salmó fumat
  • pinya amb el seu suc
  • ceba fregida cruixent "Hacendado"
  • sal
  • oli
  • vinagre de Mòdena
  • melmelada de tomàquet
Som-hi doncs!!!
  1. Netegem i salem els enciams i els posem al plat.
  2. Posem la pinya i el salmó  tallats a sobre.
  3. Posem una cullerada sopera de ceba al damunt.
  4. Fer una vinagreta amb una part de melmelada, per quatre d'oli i dues de vinagre i batem.
  5. Amanim l'amanida i...
A sopar ben fresquets!!! 

Bon Profit!!!



Encara que es una entrada antiga, participem al concurs Monsalmó

dijous, 20 de setembre de 2012

Plat combinat


El sopar d'avui es ben simple de fer... i encara que es colesterol pur i dur, et treu de qualsevol compromís!!!

Comencem???

Els ingredients per a dues persones son:
  • 4 ous
  • 6 talls de cansalada
  • 28 pebrots de padró dolços
  • oli
  • sal en escames.

Som-hi!!!
  1. En una paella, fregir la cansalada, salada, tapada a foc baix i deixar-la ben rossa.
  2. a part, fregir els pebrots.
  3. Per ultim fregir els ous i posar tot al plat. Salar els pebrots i els ous amb la sal en escames.
  4. Ho podeu acompanyar d'unes bones llesques de pa de pagès i...
A gaudir del colesterol!!!! ajajajaja

Bon Profit!!!




dimecres, 19 de setembre de 2012

Tallarines amb ceba i tomaquet

I avui ens hem donat un caprici... unes tallarines picantones molt fàcils de fer, que ens han tret els sentits!!!

Comencem???

Els ingredients per una tapa son:
  • 300 gr. de tallarines
  • una ceba ratllada
  • dos tomàquets ratllats
  • un bitxo
  • oli
  • aigua 
  • sal
  • pebre
Som-hi!!!
  1. Posem en remull les tallarines amb aigua i sal per depurar-les durant una hora.
  2. En una paella, posem a sofregir la ceba amb el bitxo, quan estigui transparent, afegir el tomàquet i pebre al gust i deixar coure.
  3. Quan el sofregit està fet, afegir les tallarines i tapar-ho per que es coguin al vapor i ...
Gaudiu del caprici!!!

Bon profit!!!






dimarts, 18 de setembre de 2012

Pasta amb tonyina

El plat d'avui es sencillet...d'aquells que es fan en un plis plas... que serveix com a plat únic, ja que porta cereals i proteïna,  però encara i així molt deliciós!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 400 gr. de espaguetis o tagliatelle
  • un pot de tomàquet en conserva
  • 3 llaunes petites de tonyina amb oli d'oliva
  • olives sense os
  • Sal 
  • Pebre
  • Un pessic de sucre
  • Aigua
Som-hi doncs...
  1. Posem a bullir la pasta amb aigua i sal fins que estiguin al dente. Escórrer
  2. Mentre, en una paella, posem a coure el tomàquet amb l'oli de la tonyina, sal, pebre i sucre.
  3. Quan ja estigui casi sofregit, afegir la tonyina esmicolada i les olives. Deixar acabar de coure
  4. Barrejar la pasta amb la salsa i...
A gaudir del dinar!!!

Bon Profit!!!






dilluns, 17 de setembre de 2012

El pastis del meu aniversari

I ja acabant de celebrar el meu aniversari... aquest any s'allargat mes del normal... us vaig a posar el meu pastis.
La recepta la vaig veure per primera vegada a la pàgina del facebook  TU MEJOR RECETA!!  a on Jesús el Pirata ens va ensenyar la foto d'un pa de pessic esponjós de xocolata...i tirant del fil vaig arribar a http://www.cuisine4you.es/   i com que soc molt gormanda...

no ho he pogut resistir i he caigut en la temptació!!!


i aprofitant que aquest mes es el xocolata es el ingredient de la recepta del 15... també i participarem!!!

Comencem???

  • Quatre ous
  • 250 gr. de sucre
  • 250 gr. de mantega
  • 250 gr. de colacao
  • 250 gr. de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 200 ml. de nata de cuinar
Som-hi !!!
  1. Batrem els ous amb el sucre.
  2. afegim la mantega en pomada i continuem batent.
  3. Per ultim afegim la nata i ho tornem a batre.
  4. En un bol, barrejar la farina amb el colacao i el llevat i ho afegim a la barreja del ous. Remenem tot.
  5. Ho posem en un motlle folrat amb paper sulfuritzat i ho enfornem a 180º fins que punxant amb un palet surti net. ( en el meu forn ha estat casi una hora en coure)
  6. Deixar refredar, desmotllar i guarnir amb sucre glass i...
A acabar de passar-ho bé!!!

Bon Profit!!!







Arròs amb conill

L'avia Nuri ja ha tornat de les seves vacances a Sitges i Fontrubí i avui ja hem fet que ens faci un plat d'aquells seus que ens fa xuclar els dits...

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • Quatre tasses d'arròs
  • Mig conill tallat a trossos
  • Un pot de tomàquet en conserva
  • Un pebrot vermell
  • Una ceba
  • Unes branques de farigola
  • Una fulla de llorer
  • Sal
  • Pebre
  • Brou de carn

Som-hi doncs...

  1. A la paella, enrossir el conill, salpebrat junt amb la farigola i el llorer.
  2. Quan el conill ja està ben ros, afegir la ceba ratllada i el pebrot i deixar coure uns minuts.
  3. Abocar el tomàquet triturat, salpebrar  i deixar sofregir.
  4. Afegir l'arròs i remenar-ho tot. 
  5. Abocar el brou, deixar coure uns 20 minuts i...
A gaudir dels plats de l'avia Nuri!!!

Bon Profit!!!






dissabte, 15 de setembre de 2012

Coca de cabell d'angel

I seguim celebrant el meu aniversari... aquest cop amb les companyes de feina a l'hora de berenar.
La Pili i la Montse son unes forofes del cabell d'angel i encara i que estem a dieta... els hi he fet una coca que s'han xupat els dits!!!!

Els ingredients per una coca son:

  • Una base de pizza refrigerada
  • Cabell d'angel
  • Sucre
  • Pinyons
Som-hi doncs!!!
  1. Estendre la base de pizza sobre paper sulfuritzat i passar el corró fins que quedi ben prima.
  2. Sucar el centre amb cabell d'angel al gust de cadascú
  3. Doblegar la massa i tancar-la.
  4. Espolsar sucre generosament per sobre i guarnir amb pinyons
  5. Enfornar a 210º per d'alt i per baix durant uns 15-20 minuts  o fins que estigui la coca torrada i...
A gaudir del berenar!!!

Bon Profit!!!



divendres, 14 de setembre de 2012

Carquinyolis de xocolata


I ja tornem amb la Recepta del 15, i aquest mes els nostres amics de Xocolata Desfeta i Els fogons de la Bordeta ens proposen com a ingredient la xocolata!!!
I buscant i rebuscant per les estanteries de casa vaig trobar "El libro de oro del chocolate" i una de les seves receptes eren la versió italiana d'uns carquinyolis de xocolata, i jo, com sempre, la he adaptat una miqueta, i aquí els tenim!!!
I aprofitant que avui es el meu aniversari... doncs farem unes postres ben dolces!!!

Comencem???

Els ingredients per uns 40 carquinyolis son:
  • 200 gr. de farina blanca
  • 125 gr. d’ametlles
  • 1 culleradeta de cafè soluble
  • 10 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 75 gr. de colacao
  • 1 culleradeta i 1/2 de llevat de panaderia
  • 3 ous grans a temperatura ambient
  • 200 gr. de sucre 
  • 1/2 culleradeta de sucre avainillat
  • 60 gr. de xocolata fondant ratllat
  • 1 pessic de sal
Som-hi doncs!!!

  1. Tamisar el colacao, la farina, el llevat, el cafè i la sal amb un colador de malla metàl·lica fina.
  2. Batre l'ou, la mantega, el sucre avainillat i el sucre amb les varilles fins obtenir una massa blanquinosa i esponjosa.
  3. Afegir els ingredients tamisats, les ametlles i la xocolata a la barreja d'ous i treballar amb una espàtula de fusta fins aconseguir una pasta dura.
  4. Dividir la massa en dues parts, i posar a la safata del forn a sobre d'un paper sulfuritzat, deixant entre els dos una distància de 5 cm. Enfornar uns 30 minuts a 170º dalt i baix o fins que la massa estigui dura al tacte.
  5. Retirar la safata del forn i deixar refredar durant 15 minuts
  6. Tallar la massa amb un gabinet de serreta a llesques d'un dit de gruix i disposar-les damunt la rejilla del forn amb paper sulfuritzat.
  7. Tornar a coure de 15 a 20 minuts o fins que quedin torrats, a la mateixa temperatura i alçada dins el forn.
  8. Retirar del forn i deixar refredar els carquinyolis damunt la rejilla.
I... a gaudir d'aquest postre tan tipic!!!

Bon Profit!!!









diumenge, 2 de setembre de 2012

Sopa de la Reina


I de postres... alguna cosa més contundent... SOPA DE LA REINA!!!

Els ingredients per a dues copes son:

  • 250 gr. de crema pastissera
  • 100 gr. de nata muntada
  • dos làmines de pa de pessic
  • Moscatell
  • Ametlla de crocant

Comencem???
  1. Fer la crema pastissera amb 1/4 de litre de llet, dos rovells d'ou, 50 gr. de sucre, 20 gr. de maicena i una branca de canyella
  2. Posar al fons de la copa un tros de pa de pessic remullat amb moscatell.
  3. Ara posar una capa de crema pastissera.
  4. Posar un altre capa amb nata
  5. Un altre capa de pa  de pessic remullat amb moscatell, un altre de crema i un altre de nata.
  6. Acabar guarnint amb uns granets de crocant i...
Gaudiu del Diumenge...

Bon Profit!!!




Tournedó de vedella

Aquest cap de setmana, la meva parella i jo, ens hem quedat a casa i per mandra a cuinar he fet un àpat molt senzill, però alhora molt saborós... i encara que aquest no es un plat de l'avia Nuri... es un plat d'un altra Nuri de casa... La meva cosina!!!

Comencem???

Els ingredients per a dues persones son:
  • 2 talls de filet de vedella
  • 1 pot petit de foie de canard
  • 2 llesques de pa
  • 1 bossa de moixernons secs
  • 1/2 kg. de tomàquets ratllats
  • 1 tòfona petita
  • Un raig de vi blanc
  • oli, sal i pebre

Som-hi doncs!!!

  1. El dia avanç, posar en remull amb aigua calenta els moixernons.
  2. Fregir les llesques de pa i sucar-les amb el paté generosament, reservar.
  3. Fer una salsa amb el tomàquet i els moixernons. ( Com que els bolets son bastant forts de gust, aneu amb compte amb la sal i el pebre). Afegir a la salsa la tòfona ratllada i coure tot a foc lent. Per ultim, afegir un raig de vi blanc i deixar reduir.
  4. Coure els filets,salpebrats lleugerament, a la planxa al gust de cadascú i posar a sobre de la llesca de pa i a sobre de tot la salsa. El paté, amb contacte amb el filet calent es fon i queda tot molt sucós.
Bon diumenge i...

Bon Profit!!!