dilluns, 18 de juny de 2012

Sipia ofegada amb patates

La Marina es molt bona menjadora i com sempre ella espera els diumenges per fer un àpat mes especial, amb vermutet si s'escau.
I encara que ja fa calor per fer aquest plat,  l'Avia Nuri li ha fet, perquè nomes de veure-la menjar... ja dona gust de cuinar tot tipus de plat!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 3 sípies grosses brutes
  • aigua
  • bitxo
  • sal
  • una fulla de llorer
  • una ceba ratllada
  • 3 tomàquets ratllats
  • sis patates esqueixades
  • pebre vermell dolç
  • allioli ben carregadet d'all
Som-hi doncs:
  1. Pelar, netejar i tallar la sípia a daus. 
  2. Posar en una cassola amb aigua, tot just que cobreixi la sípia, junt amb el llorer i el bitxo i deixar coure fins que estigui tendra, uns 30 minuts. Retirar el bitxo i si ha quedat suc, escórrer i reservar-lo.
  3. Fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet, junt amb la sípia. quan ja estigui cuit el sofregit, afegir les patates.
  4. Cobrir amb l'aigua i el suc de la sípia i deixar coure uns 20- 25 minuts, fins que les patates estiguin toves.
  5. Es pot servir acompanyat d'un allioli picant i...
A gaudir d'un àpat per a gurmets!!!

Bon Profit!!!



diumenge, 17 de juny de 2012

Amanida amb formatge de cabra i vinagreta de mel

L'altre dia vaig anar a sopar amb les mares de la classe del meu nen i ens van fer un "pica-pica" molt bo, però per mi va destacar aquesta amanida, pel seu color i sabor... Mmmmm... que bona la vaig trobar, tant que avui he repetit!!!

Els ingredients son:

  • Canonigs
  • Enciams variats
  • daus de pernil dolç
  • una ceba tendra
  • tomàquet tallat a daus
  • daus de pa fregit
  • un tall de formatge de rulo de cabra
  • una cullerada de mel
  • tres cullerades de vinagre
  • sis cullerades de oli d'oliva
  • sal
Som-hi doncs!!!

  1. Rentar els enciams i posar en una safata.
  2. Afegir el pernil, la ceba tallada en juliana, el pa fregit i el tomàquet.
  3. Posar el formatge en una paella calenta i escalfar-lo per les dues bandes. Posar a sobre de l'amanida
  4. Posar la mel en un bol i escalfar al microones per desfer-la durant uns 15 segons.
  5. Afegir a la mel el vinagre i l'oli i emulsionar.
  6. Salar l'amanida, amanir amb la vinagreta i...
A gaudir de l'estiu!!!

Bon Profit!!!











Pastis d'Aniversari d'en Robert i l'Adrià

Ara fa uns dies, va ser el aniversari del meu nen i la meva parella, casualitats de la vida que naixessin el mateix dia però amb 41 anys de diferencia... i ho varem celebrar, com no, amb un pastis de luxe.
Per fer aquest pastis vaig demanar ajuda a la meva amiga Virtu de  Fans de Reposteria i ... m'ha ajudat moltissim!!!!
Ella es dedica a fer pastissos i rebosteria per encàrrec per la zona de València i desprès d'aquesta recepta ja puc dir que ho fa de "rechupete".

La meva primera idea era fer un pastis tot de xocolata, inclòs el pa de pessic, però ella em va dir que era massa xocolata i em va recomanar només fer el farciment i la cobertura amb xocolata i pel pa de pessic em va recomanar fer la seva base de braç de gitano i posar una base a sobre de l'altre. Be, comencem amb els ingredients.

Per fer cada base de pa de pessic:( jo vaig fer dues bases, o sigui, que vaig multiplicar els ingredients per dos)

  • 3 ous
  • 3 cullerades d'aigua calenta
  • 100 gr. de sucre
  • una cullerada sopera de sucre avainillat
  • 60 gr. de farina blanca
  • 60 gr. de farina de blat de moro( Maizena)
  • 1 cullerada de postres de llevat en pols
  • mantega per greixar el motlle o paper sulfuritzat
Pel farciment de trufa
  • 100 gr. de xocolata negra fondant
  • 200 gr. de nata per muntar
Per la cobertura de xocolata blanca:
  • 185 gr. de xocolata fondant blanca ( jo he fet servir una teula de Nestle)
  • 60 gr. de mantega
  • 75 gr. de nata líquida
Som-hi doncs!!!

Per fer la trufa de xocolata:
  1. Dos dies avanç preparar la trufa. 
  2. Desfer la xocolata fondant al microones i remenar. 
  3. Afegir la nata i remenar fins que tot estigui integrat. 
  4. Tapar i deixar refredar. Posar a la nevera fins el moment de muntar.
Per fer el pa de pessic:
  1. Folrar un motlle amb paper sulfuritzat o sucar-lo amb mantega i pre-escalfar el forn a 200º
  2. Batre tres rovells d'ou amb tres cullerades d'aigua calenta, afegir el sucre barrejat amb el sucre avainillat i seguir batent fins que quedi una crema blanqueta i dobli el seu volum. Barrejar les dues farines i afegir-les a la crema, passant-les per un colador per airejar-les i barrejar tot.
  3. Muntar les clares a punt de neu amb un polsim de sal i barrejar-ho amb la crema anterior, amb moviments de dalt a abaix i amb compte per no baixar les clares.
  4. Posar tota la barreja al motlle i enfornar durant uns 20 minuts o fins que la agulla surti neta.
  5. Desemmotllar i reservar tapat per que no es ressequi.
  6. Fer els mateixos passos un altre cop per fer una segona capa.
Per fer la cobertura de xocolata blanca:
  1. Fondre al microones la xocolata junt amb la mantega i la nata durant un o un minut i mig, fins que veiem que la xocolata s'ha fos.
  2. Barrejar tot be fins que estigui ben unificat i es deix posar tebi.
Muntatge del pastis:

  1. Muntar la trufa amb unes barilles com si fos nata i reservar.
  2. Posar una base a sobre d'una reixeta amb un plat a sota i farcir amb la trufa.
  3. Posar a sobre l'altre base i regar amb la cobertura de xocolata blanca, deixant que rellisqui pels costats.
  4. Decorar al gust amb lletres i fideus de xocolata i posar a la nevera per que s'endureixi la cobertura i...
A gaudir del doble aniversari!!!

Bon Profit!!!




diumenge, 10 de juny de 2012

Sorteig de Cocina para pobres

Avui volem donar suport a un blog amic molt interessant que a mes fa un sorteig per celebrar que fa un any que va obrir el seu blog.

Ells son "Cocina para pobres" http://cocinaparapobres.blogspot.com.es/2012/05/sorteo-primer-ano-bloguero.html y fan unes receptes molt bones






També ens em apuntat al sorteig i esperem guanyar!!!!

I si no... doncs ja provarem sort un altre dia... Ajajajajajajaj

Així doncs, SALUT  i que acabeu de passar un bon diumenge!!!

Adeuuuuu!!!

divendres, 8 de juny de 2012

Patates Braves!!!

Doncs ahir va ser el sant de la meva parella, en Robert, i avui ho em celebrat per sopar...
Em fet una mica de "tapeo" una mica de menjar de Deus...i aquest cop li hem afegit unes patatetes braves!!!! Mmmmm, que bones ens han quedat...

Comencem ???

Els ingredients son:
  • 6 patates bullides amb pell
  • salsa de tomàquet amb bitxo
  • allioli
  • oli
  • sal 

Som-hi doncs...
  1. Pelarem les patates bullides, les tallarem a daus, i les fregirem a la fregidora.
  2. Quan ja estiguin daurades, les posarem sobre paper absorbent i les salarem.
  3. Ara farem la salsa brava... traurem el bitxo de la salsa de tomàquet i la barrejarem amb l'allioli .
  4. Ajuntem les patates amb la salsa, posem les patates en un plat i la salsa al costat... al gust del consumidor i... 

A gaudir de la festa !!!


Bon Profit!!!!



Amanida de patates amb salseta verda

I per la xafogor que ens cau a sobre, comencem amb els plats fresquets...
Aquesta amanida es d'aquelles que et treu la calor de cop... molt fresqueta i saborosa, amb un toc de picantet de la ceba que fa perdre els sentits...

Els ingredients per a quatre persones son:


  • Set patates bullides amb pell
  • dos cebes tendres tallades a juliana
  • Sis ous bullits
  • una bossa d'olives sense os tallades petites
  • Tres llaunes de tonyina amb oli d'oliva
  • mig enciam iceberg tallat petit
  • 3/4 de got d'oli
  • 1/3 de got de vinagre
  • sal
  • Julivert
Comencem???

  1. Primer de tot farem la salseta... Posarem al vas de la batedora, el oli, el vinagre. la sal, el julivert, un ou bullit, mitja patata bullida i mitja ceba i triturar-ho tot. Si fa falta afegir mes oli i vinagre ( això va al gust de cadascú). Guardar a la nevera.
  2. Posar la ceba en remull amb aigua, sal i vinagre durant una bona estona.
  3. I ara comencem a muntar l'amanida, i ho farem per capes.
  4. Tallar les patates a rodanxes de mig dit de gruix i posar al fons de la safata.
  5. Posar a sobre els ous tallats a trossos.
  6. La següent capa la farem amb la ceba escorreguda.
  7. Un altre capa serà de tonyina i olives.
  8. La ultima capa la farem amb l'enciam .
  9. I per sobre de tot hi tirarem la salseta, tot ben cobert perquè penetri fins abaix.
  10. Posarem a la nevera fins el moment de servir i...
A gaudir de la amanida fresqueta!!!!

Bon Profit!!!


dijous, 7 de juny de 2012

Otro premio para el blog

Y ya es el segundo que me otorgan... bueno, al blog dedicado a la Abuela Nuri, Pero es una ilusion enorme la que me invade!!!! y no es para menos... asi vemos que nuestro esfuerzo para tirar adelante el blog y la pagina de Facebook tiene su recompensa



Y ahora es el momento de repartir los 5 que me tocan....
En primer lugar le otorgo el premio a  Fans de Reposteria, para Virtu, por esos pasteles tan ricos que hace.
En segundo lugar a Eduard de De plat en plat, por esos platos tan sabrosos.
En tercer lugar a Javier U de La Cocina de Javier U, por ser un chef de lujo.
El cuarto es para Elena de elenaagricola, por esos cerezos tan fecundos que tiene y...
el quinto es para ... Jesus el pirata de TU MEJOR RECETA!! por esas recetas tan suculentas que cuelga en mi muro.

Le quiero dar las gracias a Annabel de Recetas de la "Basi" (mi madre) Recipes from "Basi" (my mother), por pensar en mi para este premio... Eres un sol que sale a medianoche y nos ayudas a crecer dia a dia... no se como agradecertelo... y aunque digas que no eres tu, que es la Cadena de Favores... que mas da!!! los empujones los das tu!!!! GRACIAS de nuevo y ...

ENHORABUENA A LOS NUEVOS GANADORES!!!



Bufff, Que alegria!!!! ...y en el transcurso de la tarde Elena me lo ha vuelto a conceder, asi que modifico esta entrada... ahora los ganadores por parte de elenaagricola son:

El primero va para  Cocina con Glamour, por esos platos tan glamourosos que nos da Silvia,

El segundo es para Desayunos Lima & Limón, Tenerife. Breakfast at home.  por esos desayunos tan hermosos que preparan,

el tercer lugar va para SEGURIDAD RURAL por que Felix cuida de nosotros.

El cuarto lugar va para Marus de BLOG Rincón De Marus por esas ricuras que nos prepara

y el quinto pero no por eso el menos importante va para pescados y mariscos por esas lecciones de clases de pescados que existen por nuestros mares ...


ENHORABUENA , DE NUEVO, A LOS GANADORES!!!.


Y no hay tres sin cuatro... ajajajajaja...
Mi amiga Virtu de  Fans de Reposteria , me lo ha vuelto a conceder y yo se los envio a... 






y.... tachan tachan!!!!...




ENHORABUENA DE NUEVO!!!!

diumenge, 3 de juny de 2012

Lioneses de trufa i nata

I per celebrar que avui a vingut a dinar la Mariló i la seva familia... de postres unes lioneses molt llamineres!!!

Som-hi !!!

Els ingredients per unes 40 lioneses son:


  • 250 ml. d'aigua
  • 150 gr. de farina
  • 100 gr. de mantega
  • 4 ous
  • un pessic de sal
  • 100 gr. de xocolata fondant 
  • 2 bricks de nata per muntar (400 ml)
Comencem!!!

  1. El dia avanç desfer la xocolata junt amb un brick de nata, deixar reposar a la nevera i l'endemà muntar amb unes barilles la trufa i per altre cantó el altre brick de nata. Reservar a la nevera.
  2. Posar a bullir l'aigua amb la mantega i la sal, quan surti la primera bombolla afegir la farina i remenar molt fins que es desenganxi de les parets del caso. Retirar del foc.
  3. Ara anirem afegint els ous d'un en un i ho remenarem ben fort, i no en tirarem el següent fins que la massa no hagi integrat el anterior ou. (no us espanteu si sembla que la massa es talli... es que ho sembla quan tires l'ou, però quan s'ha integrat es torna a lligar i es torna a fer com una bola)
  4. Escalfar el forn a 225º per d'alt i baix i posar a la safata un paper sulfuritzat.
  5. Ara posarem la massa a la màniga pastissera i anirem fent muntanyetes a sobre del paper i ho courem al forn durant uns 20 minuts.
  6. Quan ja estan fetes les lioneses, les deixem refredar, les partim per la meitat i les farcim unes amb trufa i les altres amb nata i...

A gaudir de la visita de la Mariló i els seus!!!

Bon Profit!!!











Pernilets de pollastre rostit al estil de l'Avia Nuri

Ja fa dies que la Marina demana que l'avia ens faci un pollastre rostit, el que passa es que a ningú ens agrada el pit de pollastre, i per això ho anem allargant...
Però avui per fi ho hem fet i amb una bona solució per a tots... Em fet pernilets de pollastre rostits i han quedat molt bons!!!!

I que em de dir sinó de la cuina de l'avia?????

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 12 pernilets de pollastre
  • dues cebes
  • quatre tomacons de penjar
  • unes fulles de llorer
  • un got de moscatell
  • oli
  • sal 
  • pebre
Som-hi doncs...
  1. Rentem i netegem els pernilets i els salpebrem.
  2. En una paella amb oli fregim els pernilets i els reservem.
  3. Posar en una cassola la ceba tallada en juliana i posar-hi a sobre els pernilets. Deixar coure una estona. 
  4. Afegir el llorer i el moscatell i deixar coure una mica mes... fins que la ceba estigui transparent.
  5. Ara hi posarem el tomacó tallat a trossos i deixar coure tot junt fins que el tomacó estigui cuit i...
A gaudir d'aquest plat de diumenge!!!

Bon Profit!!!



divendres, 1 de juny de 2012

Mandonguilles amb patates "fregides" al forn

I seguint en la tònica d'ahir, avui farem unes mandonguilles que acompanyarem d'unes patates "fregides" però fetes al forn... nomes amb un rajolí de oli.

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 250 gr. de carn picada de vedella
  • 350 gr. de botifarra crua de porc
  • un ou
  • dos o tres alls
  • julivert
  • pa ratllat
  • farina
  • una ceba ratllada
  • 5 o 6 tomàquets ratllats
  • un kilo de patates
  • pebre
  • oli
  • sal
Som-hi doncs...

  1. Per començar, escalfar el forn a 225º per d'alt i baix. Pelar les patates, rentar-les i tallar-les a bastonets com si fos per patates fregides. Posar a la safata del forn, sobre un paper sulfuritzat, posar-hi un rajolí d'oli i enfornar durant uns 30-40 minuts.Anar remenant cada 5-10 minuts. Quan ja estiguin dauradetes, salar i reservar.
  2. Mentre, fer la barreja per les mandonguilles. En un bol posar la carn de vedella junt amb la carn de la botifarra (mullar la botifarra i estirar el budell perquè surti la carn) esmicolar tot i barrejar. afegir l'all picat i l'ou esclafat i amassar-ho tot. anar afegint pa ratllat fins que quedi ben lligada la barreja.
  3. Fer pilotes amb forma de mandonguilles i enfarinar. Fregir en oli i reservar.
  4. ara farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet i ho salpebrarem. afegir les mandonguilles i deixar coure uns 5-10 minuts a foc suau.
  5. Afegir caldo de carn fins a tot just cobrir i deixar coure uns 20 minuts mes.
Muntatge del plat

  1. Posar les mandonguilles al plat i acompanyar d'unes patatetes "fregides" i...
A gaudir de les mandonguilles... i les patates!!!

Bon Profit!!!