diumenge, 29 d’abril de 2012

Mil fulls de Flam

I per complementar el plat tant contundent que hem fet avui, que millor que unes postres dolces?

Els ingredients per a quatre persones son:


  • una placa de mil fulls refrigerat
  • 2 flams
  • un raig de caramel liquid
  • sucre
  • un ou
  • unes galetetes per decorar(opcional)
Comencem?

  1. Pre-escalfem el forn a 210º
  2. Mentres tallem la placa de mil fulls a rectangles i guardem les cantonades.
  3. amb les cantonades, les tallem a triangles i les enrotllem de la part ample a la estreta i retorcem les puntes, els hi tirem sucre per sobre i les posem a la placa del forn
  4. Els rectangles de mil fulls els punxem amb un gabinet perquè no pugin gaire i els posem a la mateixa placa de forn i ho pintem tot amb ou batut i ho enfornem fins que estigui tot daurat.
  5. Quan ja esta, ho treguem del forn i ho deixem refredar.
  6. Ara prepararem el farciment. agafarem els dos flams i els posarem al pot de la batedora junt amb un bon raig de caramel liquid i ho batrem fins que ens quedi ben fi.
  7. Per muntar les postres, posarem en un plat, una placa de mil fulls, a sobre una cullerada de flam i farem un altre pis amb un altre placa de mil fulls i un altre cullerada de flam
  8. Decorarem amb un crusanet que ens ha sortit de enrotllar les puntes i unes galetetes de xocolata, i...
A gaudir del moment dolç!!!

Bon Profit!!!



dissabte, 28 d’abril de 2012

Amanida de pernil ibèric i formatge de cabra

El plat que hem fet avui es molt fàcil de fer i te múltiples variacions... Es pot fer amb endívies, amb canonigs, amanit amb oli i vinagre, amb una vinagreta de mostassa... en la variació esta el gust... però a mi personalment m'agrada mes així. I encara que l'avia Nuri no ha fet mai aquest plat, us puc assegurar que ha disfrutat moltissim!!!

Els ingredients per a una amanida son:

  • enciams variats
  • 100 gr. de pernil ibèric tallat primet.
  • un tall de formatge de rulo
  • una llesca de pa de motllo
  • 3 cullerades de postres d'oli
  • sal
  • una cullerada de postres de vinagre de Mòdena
  • una cullerada de postres de melmelada de tomàquet
Comencem?

  1. Tallem la llesca de pa de forma rodona, de la mida del tall de formatge i la posem a torrar lleugerament.
  2. Posem a sobre de la torrada el formatge i ho posem a gratinar una estona.
  3. Mentres anem muntant el plat. 
  4. Posem els enciams i el pernil ibèric al plat i amanim l'enciam amb una vinagreta feta amb l'oli, la melmelada i el vinagre de Mòdena.
  5. Un cop gratinat el formatge , el posem a sobre del pernil i....
A gaudir d'aquest plaer!!!!

Bon Profit!!!



dijous, 12 d’abril de 2012

Braç de Gitano

Per les festes de Pasqua es típica la Mona... però a casa hem preferit un bon braç de gitano... i farcit de flam es boníssim!!!

Els ingredients son:

  • 4 ous
  • 6 cullerades soperes de sucre
  • 6 cullerades soperes de farina
  • un ditet d'aigua ( la mida es un ditet d'aigua d'un got)
  • un pessic de sal
  • 4 flams d'ou
  • xocolata fondant
  • una culleradeta de mantega
  • maduixes per decorar
  • un drap de coto humitejat i ben escorregut.
Ens posem a la feina????
  1. Escalfarem el forn a 170º i folrarem la safata del forn amb paper mantega (paper de forn)
  2. Separem les clares dels rovells, i muntarem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i reservem.
  3. A part, batrem els rovells junt amb el sucre i l'aigua, fins que quasi dobli el seu volum.
  4. afegirem als rovells, la farina i ho remenarem be, i tot seguit i abocarem les clares i ho barrejarem amb molt de compte, per no desfer les clares.
  5. Posarem la barreja sobre la safata del forn ben estesa, que quedi una capa fina i ho posarem al forn durant uns 10 minuts, fins que estigui daurat. No ha de pujar molt, ha de quedar una placa prima, d'un dit de gruix.
  6. Mentres posarem els flams i el seu caramel en una batedora i els triturarem i ho reservarem.
  7. Quant la placa estigui cuita posar-la boca abaix a sobre del drap de coto i retirar el paper mantega, afegir els flams a sobre i amb l'ajut del drap, enrotllar-lo fins al final.
  8. ara es el moment de desfer la xocolata junt amb la mantega al microones
  9. Posar a sobre la safata el braç de gitano i regar-lo amb la xocolata encara calenta.
  10. Decorar amb les maduixes i deixar refredar i....
A gaudir de la festa!!!

Bon Profit!!!



dijous, 5 d’abril de 2012

Espaguetis negres amb gambes i gules

Ja fa temps que m'agrada tafanejar altres blogs i pagines de cuina... i tafanejant les diferents receptes de la pagina de Gallina Blanca, vaig trobar aquesta recepta que he acabat de retocar per els gustos de casa.

Us agraden els espaguetis negres???? Doncs aquests son espectaculars i tant vistosos que se us farà la boca aigua nomes de mirar-los...

Comencem?

Els ingredients per a 4 persones son:
  • 400 gr. de espaguetis negres
  • 250 gr. de gules
  • 250 gr. de cues de gamba pelades
  • 2 alls
  • 1 bitxo
  • 2 ous
  • un bon raig de llet
  • Aigua
  • sal
Ara, doncs, som-hi:
  1. Bullir els espaguetis en aigua i sal, fins que estiguin al dente. Escórrer.
  2. Mentres tant, en una paella amb oli, saltar els alls a lamines junt amb el bitxo i quant ja estiguin daurats, afegir les gambes i remenar-les una mica i tot seguit afegir les gules i marejar-les una mica mes, fins que estiguin cuinades.
  3. Quant estiguin fetes, afegirem els espaguetis i ho remenarem tot junt i tot seguit i posarem els ous batuts i  la llet i ho seguirem cuinant a foc lent fins que qualli l'ou i es formi una salsa.
  4. Treure el bitxo i emplatar.
I com sempre.... 

Bon Profit!!!