diumenge, 25 de març de 2012

Amanida de colors

Amb el bon temps que fa, ja comencem a tenir ganes de amanidetes... i amb imaginació es pot fer coses saboroses, com aquesta amanida tant gustosa.
Els ingredients per a quatre persones son:


  • Amanides variades i de brots tendres
  • 8 puntes d'espàrrec
  • 12 boletes de mozzarella
  • dauets de pit de gall dindi al gust
  • unes cullerades de llavors de carbassa
  • panses sense llavors al gust
  • vuit cullerades d'oli
  • tres cullerades de vinagre de Mòdena
  • sal
  • una cullerada de melmelada de tomàquet
Comencem?

  1. Triar, rentar i escórrer les amanides i emplatar-les.
  2. posar per sobre, unes llavors de carbassa, unes panses,dos espàrrecs, tres boletes de mozzarella, i un grapat de dauets de gall dindi
  3. Fer una vinagreta amb la melmelada, l'oli, la sal i el vinagre, Batre-ho be i regar per sobre.
I a gaudir de la primavera!!!!!


Bon Profit!!!



dimecres, 21 de març de 2012

Gaspatxo

Encara que avui ha estat ploguen durant tot el dia, amb la primavera ja em venen ganes de menjar coses mes fresquetes i que millor que aquest gaspatxo tant bo???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • un pebrot vermell
  • un cogombre
  • una ceba
  • dos dents d'all
  • un Kg. de tomàquets
  • una llesca de pa remullada en vinagre
  • oli
  • sal
  • pebre
  • Daus de pa fregit
Comencem????
  1. Tallar totes les verdures a daus i posar-les al mini primer junt amb el pa remullat, l'oli i un pessic de sal i pebre
  2. Triturar-ho tot i rectificar de sal i pebre al gust.
  3. Passar-ho per un pasapures per treure totes les pells i posar-ho a la nevera unes hores.
  4. Fregir uns daus de pa per acompanyar i... A gaudir d'aquest plat tant refrescant!!!
Bon Profit!!!



dimarts, 20 de març de 2012

Truita de patates

L'avia fa unes truites espectaculars... i tant saboroses que es mereix aquesta entrada.
Visca l'Avia Nuri!!!

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 6 patates mitjanes
  • 6 ous
  • sal
  • oli
Per començar...
  1. Pelarem les patates, les rentarem i les tallarem a lamines petites.
  2. Les posarem en una paella amb oli, les salarem i les deixarem coure a foc lent durant una bona estona, fins que estigui cuita i es pugui aixafar amb una forquilla.
  3. Mentrestant batrem els ous en un bol fondo i els reservem.
  4. Un cop cuita la patata,s'escorre l'oli, es barreja junt amb els ous i es torna a posar a la paella.
  5. Un cop cuita la truita d'una banda, se l'hi dona la volta amb l'ajut d'un gira truites.
  6. Es deix coure de l'altre banda i.... a emplatar i ...

Bon Profit!!!



dilluns, 19 de març de 2012

Llenties amb arròs Espressss

Les preses del dia a dia ens obliga moltes vegades a fer una cuina rapida i adaptar els plats de tota la vida a la vida moderna.
Aquest es el cas d'aquestes llenties, que en mitja hora ja estan fetes... i queden igual de gustoses que fetes a "la antigua"

Els ingredients per a quatre persones son:

  • un pot de llenties cuites
  • un gotet d'arròs
  • 100 gr. de bacon a daus
  • 100 gr. de xorisso 
  • una fulla de llorer
  • 2 alls sense pelar
  • 1 tomàquet ratllat
  • 1 ceba petita ratllada
  • un litre i quart d'aigua
  • sal
Comencem dons? 

  1. En una cassola, posem a sofregir el bacon i el xorisso, amb el llorer i els alls. 
  2. Remenar i afegir el tomàquet i la ceba tot junt, rectificar de sal i deixar coure una mica.
  3. Ara es el moment d'incorporar l'aigua. Quant arranqui el bull deixar coure una mica i afegir el arròs. Rectificar de sal
  4. Quant l'arròs ja porti uns 15 minuts, afegir el pot de llenties i deixar coure uns 5 minuts mes, fins que estigui cuit l'arròs.
I ja estan fetes les llenties expresssss

Bon Profit!!!





diumenge, 18 de març de 2012

Pastís de crema pastissera amb maduixes

Avui hem decidit celebrar el Dia del Pare, d'una manera diferent, no amb la clàssica Crema Catalana.
Ja fa dies que he fet amistat amb una pagina del Facebook que fa unes receptes bonissimes, i tafanejant per la seva pagina vaig trobar aquest pastis fet de crema pastissera i maduixes. Aquesta pagina es la de la Basi i us la recomano.

Aquí us deixo l'enllaç de Las Recetas de la "Basi", per si vosaltres les voleu veure
https://www.facebook.com/pages/Recetas-de-la-Basi-mi-madre-Recipes-from-Basi-my-mother/299102936804344

Comencem dons?
Els ingredients per aquest pastís son:

  • Un paquet de pasta brisa refrigerat
  • 10 maduixes laminades
  • Melmelada d'albercoc
  • 3 rovells d'ou
  • 100 gr de sucre
  • 40 gr. de maizena
  • 1/2 l. de llet
  • 1 branca de canyella
  • la pell d'una llimona
La preparació es ben senzilla:

  1. En un motlle de silicona baixet (d'aquell que tenen ones), poseu la pasta brisa i li doneu la forma de les ones. Punxeu una mica la base, i amb el forn precalentat a 170º ho poseu al forn fins que la pasta estigui daurada.
  2. Mentrestant començarem a fer la crema. Posarem les rovells, el sucre, la maizena i la llet en un bol apte per a microones i ho batrem tot. I afegim la canyella i la pell de llimona i ho posem al microones durant 2 minuts
  3. Ho treiem i o tornem a batre tot junt i ho posem dos minuts mes, i tornem a repetir la mateixa operació un altre vegada. En total te que estar uns 6 minuts, però si la crema encara esta liquida es pot posar un o dos minuts mes, això va al gust de cadascú o del microones.
    Deixem refredar be.
  4. Quan la pasta ja està feta la retirem del forn i la deixem refredar.
  5. Ara es el moment de començar a omplir la pasta amb la crema, i tot seguit posar les maduixes laminades per sobre.
  6. Pintar les maduixes amb melmelada d'albercoc i... Tachaaannn!!!!
Bon Profit!!!!

i no us oblideu de passar a veure a la Basi!!!!



dijous, 15 de març de 2012

Crema de Carabassó

Avui, al mercat he trobat els carabassons molt be de preu, i com que al meu nen li agraden tant he pensat en donar-li una sorpresa

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 1 Kg. de carabassons
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • 2 porcions de formatget tipus el Caserio
  • sal
  • pebre
  • un raig d'oli 
  • aigua
Per començar:
  1. Pelar les patates i la ceba, rentar-les, tallar-les a trossos i posar les a la cassola.
  2. Rentar i tallar a trossos els carabassons, i posar-los a la cassola
  3. Omplir la cassola fins a cobrir amb aigua i afegir un pessic de sal.
  4. Bullir uns 30 minuts, fins que la patata estigui feta
  5. Deixar refredar una mica i a la cassola, afegir un polsim de pebre, un raig d'oli i el formatget i triturar tot amb el mini primer.
  6. Passar-ho tot per un passapurés per que quedi ben fi.
  7. Opcionalment es poden fregir uns trossets de pa i afegir al puré com acompanyament.
I ara a gaudir d'aquest puré!!!!

Bon Profit!!!


dimecres, 14 de març de 2012

Musclos al Vapor

Avui al mati he anat al mercat a La Seu i passant pel davant de la peixateria he pensat en que faria per sopar... una mica de peix, els dimarts, es cosa bona, i si son musclos encara mes!!!! I quina cosa mes senzilla de fer...

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 2 Kg. de musclos, si son de roca millor
  • Mig ditet d'aigua
  • sal
Comencem?
  1. Netejar i rentar a fons els musclos, retirant totes les barbes i restes de petxines enganxades.
  2. En una cassola, posar mig ditet d'aigua i una cullerada de sal i abocar-hi els musclos.
  3. Tapar i posar-los al foc.
  4. Quant estigui a punt de sortir-se l'aigua de la cassola, apartar-los del foc i a emplatar
Menjar-los ben calents acompanyats d'una vinagreta d'oli, vinagre de Mòdena i pebre.

Bon Profit!!!


dimecres, 7 de març de 2012

Hem afegit un traductor al blog per tots aquells que no entenguin el català.
Gracies per estar en els Fogons de l'Avia Nuri.
Hemos añadido un traductor al blog para todos aquellos que no entiendan el catalan.
Gracias por estar en Los Fogones de la Abuela Nuri






La meva llengua materna es el català, es per això que escric aquest blog en aquesta llengua.
Entenc, però, que no tot el mon enténaquesta llengua, per això he posat aquest traductor. Espero, d'aquesta manera, no ofendre a ningú i que tothom pugui entendre les receptes de l'Avia Nuri!!!


Mi lengua materna es el catalan, por eso escribo el blog en esta lengua.
Tambien entiendo que no todo el mundo entiende esta lengua y por esto he puesto este traductor.
Espero de esta manera no ofender a nadie y que la gente pueda entender las recetas de la Abuela Nuri!!!

dimarts, 6 de març de 2012

Crema Catalana ExpresSSS

S'acosta el Dia del Pare i com es tradició de postres menjarem una bona crema catalana!!!
El meu problema sempre ha sigut el mateix... se'm crema el pot i per tant , la crema.
Desprès de molt de temps d'indagar vaig trobar unes receptes per Internet, i desprès d'una fusió d'idees en va sortir això... La crema catalana Expressss... feta al MICROONES!!!

Comencem?

Els ingredients per a 1/2 litre de llet son:
  • 1/2 litre de llet.
  • 100 gr. de sucre.
  • 3 rovells d'ou
  • 40 gr. de maizena
  • la pell d'una llimona sense la part blanca
  • una branca de canyella
El pas a pas es el següent:
  1. En un bol apte per a microones, barrejar tots els ingredients amb l'ajuda d'unes varilles i posar al microones durant dos minuts.
  2. Retirar la pell de llimona i la canyella i batre fort. Tornar a posar al microones per dos minuts mes.
  3. Tornar a batre energicament i tornar a posar al microones dos minuts mes i ... 

Ja Està!!!

Com podreu comprovar en aquest ultim pas, la crema ja esta espesa, nomes s'ha de deixar refredar i posar el sucre en abundància i cremar amb l'ajuda d'un soplet o cremador.
Aquesta crema tant serveix com a farcit o decoració de pastissos, com per fer una coca de Sant Joan

Així que a cremar-la i...

Bon Profit!!!




dilluns, 5 de març de 2012

Tapes i aperitius

Avui faré un altre petita aportació a Els Fogons de l'Avia Nuri.
Us prepararé uns aperitius que son un autentic menjar de Deus!!!

Els aperitius son:

1.  Voulavants Farcits:

  • 12 voulavants mini
  • una llauneta de tonyina amb oli d'oliva
  • un ou bullit
  • 10 olives sense os
  • unes tires de pebrot escalivat
  • maionesa
Posar al forn els voulavants uns minuts per que es quedin daurats i reservar.
Fer una pasta amb la tonyina escorreguda, l'ou, les olives i el pebrot tot tallat petit i afegir la maionesa al gust.  Remenar tot i farcir els voulavants.




2.  Sonsos fregits:
  • 200 gr. de sonsos
  • farina blanca
  • sal
  • oli
Rentar els sonsos i posar a escórrer. 
Salar i enfarinar i fregir en oli abundant fins que estiguin daurats.




3.  Navalles a la planxa:

  • 12 navalles
  • oli 
  • sal
  • pebre
  • alls
  • julivert
Fer una salsa amb alls, julivert, oli i sal tot passat pel turmix.
Escalfar la planxa i posar-hi les navalles, primer per la part de la closca i salpebrar-les lleugerament. 
Quant es comencen a obrir, girar-les i deixar-les uns minuts mes.
Posar-les a la safata de servir i tirar-hi per sobre unes cullerades de la salsa d'all i julivert.




4.  Gules al ajillo:
  • Un paquet de gules
  • 3 cullerades d'oli
  • una bitxo
  • 3 alls
Posar a escalfar l'oli en una cassoleta i afegir el bitxo i els alls laminats.
Quan estiguin daurats els alls, afegir les gules i deixar-les sofregir uns minuts sense deixar de remenar.
Emplatar i servir acompanyades de torradetes.





5.  Escamarlans a la planxa

  • Uns escamarlans
  • sal
Posar a escalfar la planxa ben calenta.
Salar els escamarlans i posar-los a la planxa.
Deixar cuinar per tots costats i emplatar.





6.  Cloïsses:
  • Mig kilo de cloïsses
  • alls
  • julivert
  • oli 
  • sal
Posar a depurar les cloïsses amb aigua i sal abundant durant una hora. Escórrer.
En una paella, posar les cloïsses amb un raig d'oli, alls laminats i julivert tallat petit.
Tapar i deixar coure com si fos al vapor.





I tot això es pot regar amb un bon caldo blanc del Penedes ben fresquet.



Espero que us agradi i gaudiu com a Deus!!!!

Bon Profit!!!

diumenge, 4 de març de 2012

Pizza Primavera

Encara no ha arribat la primavera, però cada dissabte a casa es fa pizza per sopar... i aquesta te uns aires primaverals que enamoren... Mmmmmmm!!!! Que bona que ens surt!!!
Els ingredients per a dos pizzes grosses son:

  • Dos bases refrigerades de pizza
  • un pot de tomàquet fregit casolà
  • orenga
  • 200 gr. de salmó fumat
  • un pot de puntes d'espàrrecs
  • un paquet de formatge ratllat
  • olives
  • Crema de llet

Donç comencem:

  1. Escalfarem el forn a 200º
  2. Estirarem la massa de pizza amb un corró, per que ens quedi mes prima i la deixarem en el mateix paper sulfuritzat.
  3. Ara li posarem una capa del tomàquet fregit per sobre i un polsim de orenga i ho posarem al forn.
  4. Quant la massa estigui una mica cuita, la retirarem del forn i la farcirem amb una capa de salmó, uns espàrrecs, unes olives, el formatge ratllat i un raig de crema de llet i ho tornarem a posar al forn una estona mes.
  5. Quan el formatge estigui desfet i una mica daurat ja es pot treure del forn i...
A gaudir d'aquesta pizza!!!!

Bon Profit!!!


De cada pizza en fem dos porcions.



Encara que es una entrada antiga, també participem al concurs Monsalmó!!!

dijous, 1 de març de 2012

Crestes de Tonyina

Ja fa un temps que vaig descobrir la manera de fer unes crestes bonisimes sense tenir que fregir-les i aquest es el resultat...
A casa se les menjen en un plis plas...
 
Els ingredients per a 16 crestes son:

  • Un paquet de crestes refrigerades.
  • Una llauna grossa de tonyina amb oli d'oliva.
  • Una ceba tallada a daus
  • Dos tomàquets tallats a daus.
  • Una llauna petita de pebrot vermell escalivat.
  • Olivada (pasta d'oliva negra)
  • Oli, sal i pebre.
  • Un ou batut.

Comencem?

  1. Poseu a escorrer la tonyina en un colador.
  2. Fer un sofregit amb la ceba i el tomaquet. un cop estigui casi fet, afegir el pebrot tallat a trocets i remenar.
  3. afegir la tonyina i remoure tot i per ultim posar-hi dues cullerades de postre d'olivada. Remenar tot junt i reservar.
  4. Estemdre totes les crestes i repartir el farcit de tonyina per sobre. Tancar les crestes i presionar les vores per sellarles.
  5. Pintar amb l'ou batut i enfornar a 180º durant uns 15 minuts o fins que estigun daurades.
Es poden menjar fredes o calentes, com a segon plat o aperitiu ... Son igual de bones!!!

Bon Profit!!!!